Ekle kryp fra AMV

De finske edderkoppene, skorpionene og termittene er kraftige, effektive og har uvanlig stor rekkevidde.

Det dreier seg selvfølgelig om borerigger. Spider, Scorpion og Termite er de tre ulike boreriggene som finske Stone Power produserer. AMV (Andersen Mek. Verksted AS) overtok agenturet på Stone Power-riggene i Norge under Bauma-messa i april i år.

140 m2 dekningsareal

– Vi fikk denne maskinen – en Spider, som er den største av de tre – nå på tirsdag. Og vi har allerede solgt én av den minste varianten, en Termite, sier Øystein Vatland, ingeniør i AMV.

Annonse

– Borerigger er et stort marked og et satsingsområde for oss. Det unike med disse maskinene er det suverene dekningsarealet. Der tradisjonelle maskiner dekker rundt 40 kvadratmeter på en oppstilling, dekker denne hele 140 kvadrat. Dermed blir det færre oppstillinger og mer effektiv produksjon, forteller daglig leder i AMV, Peder Andersen.

Der tradisjonelle maskiner dekker rundt 40 kvadratmeter på en oppstilling, dekker denne hele 140 kvadrat, ifølge daglig leder i AMV, Peder Andersen. (Foto: Runar F. Daler).

– Nordmenn liker det stort

– Vi har vært her i Norge i tre år allerede via den tidligere leverandøren Rotodrill, og vi har vel solgt ca. 10 maskiner i Norge, sier Petri Lehtinen, grunnlegger og medeier av Stonepower. Selskapet ble startet i 1996, og den første boreriggen ble produsert i år 2000. Markedsområdet er Skandinavia, og det totale salget hittil er et sted mellom 300 og 350 borerigger, forteller han til Anleggsmaskinen. Nå satser han på vekst i det norske markedet.

– Det er jo mye i anleggsvirksomhet i Norge, og mer skal det bli. Vår mest populære rigg er Scorpion, med Spider blir stadig mer populær, og den vil nok bli mest populær her i landet etter hvert også. Jeg tror den egner seg godt for det norske markedet, for dere nordmenn vil jo gjerne ha maskiner som er så store som mulig, smiler han.