Starter utleie av 3D maskinstyring

Hella Maskin inngår samarbeidsavtale med Machine Partner på utleie av 3D maskinstyringssystemer. 12 Liebherr gravere vil gå i utleie med Xsite klart til bruk.

HOLMESTRAND: Machine Partner AS i Holmestrand er i sterk vekst som maskinutleier om dagen. Utleieselskapet er et søsterselskap til entreprenørselskapet Oskar og Tormod Wike AS. Begge eies av Christoffer Bruserud.

Leier til Wike og andre

De to selskapene har landets største flåte av Liebherr anleggsmaskiner. De fleste av dem eies/leases av Machine Partner AS, men noen av dem er også i Wike. Utleievirksomheten på maskinene er pr nå omkring halvparten til driften i Wike, den andre halvparten til eksterne leietakere.

Annonse

– Andelen eksterne kunder er økende og vil øke framover, sier Ole-Kristian Bonstad i Machine Partner.

Liebherr demomaskiner

I tillegg til en økende aktivitet generelt i markedet, har bedriften også en avtale med Liebherr om tilbakeleie av demomaskiner til prøvekjøring for kunder over hele landet.

– Ja, Machine Partner kjøper maskiner av oss. Vi leier de fra tid til annen tilbake for bruk til demo. Slik har det vært et par år, og sånn kommer det til å være fremover.Det er en stor fordel for oss å ha tilgjengelig en stor variasjon av maskiner for kunder som ønsker å prøve maskiner, sier Håkan Nyhaugen i Liebherr Norge.

Utleie 3D maskinstyring

Christoffer Bruserud og Jon Hella

AVTALE: Christoffer Bruserud fra Machine Partner (til venstre) og Jon Hella er fornøyde med avtalen som ble inngått under MEF arrangementet på Storefjell.

Nå har altså Machine Partner inngått en avtale med Hella Maskin om utleie av 3D maskinstyring i gravemaskiner som går i utleie. Maskinstyring er et eget fag, og en type utstyr det er utfordrende for maskinutleier å drive brukerstøtte på.

Selskapet har derfor inngått en avtale med Hella Maskin om å fremleie 3D systemer fra Novatron i Finland.

– Hella Maskin vil stå for all support og service av systemene som blir leid ut. Dermed kvalitetssikrer vi at leiekundene får en god opplevelse også på maskinstyringen. I tillegg kan kundene tilbys full støtte for datahåndtering rundt de aktuelle prosjektene som maskinene skal gå i, sier Gunnar Johnsen i Hella Maskin AS.

Avtalen gjelder i første omgang leveranse til 12 Liebherr-maskiner. Både Hella og Machine Partner ser et stort potensial i å videreutvikle dette konseptet.