Skuffer ikke

Rototilt utvider skuffesortimentet med sorteringsskuffer.

Sorteringsskuffen er utviklet fra bunnen av og tilpasset Rototilts tiltrotatorer, maskinfester og styresystemer. Sorteringsskuffer er designet for sortering av materialer, og er tilgjengelige for maskinvekter for 12 til 25 tonn. Dette skriver selskapet i en pressemelding.

Strategisk skritt

– Våre sorteringsskuffer passer perfekt sammen med den unike ristefunksjonen som tiltrotatorene våre tilbyr. Å komplettere vårt eksisterende skuffeprogram med disse skuffene er et strategisk skritt for å utvide redskapsprogrammet vårt, forteller Kenneth Aslaksen, produktansvarlig for redskap hos Rototilt, i pressemeldingen.

Annonse

Den nye konstruksjonen har strategisk plasserte slitesoner utformet i spesialstål med en hardhet på 500 Brinell, mens bøyde overflater er forsterket med stål med 450 HB. Totalt skal dette, ifølge produsenten, øke skuffenes slitestyrke med 30 prosent sammenlignet med andre premiumskuffer. I tillegg skal skuffene være blant de letteste på markedet, noe som dermed vil kunne spare drivstoff og miljø.

Skuffens akilleshæl

Sorteringsskuffene har også fått forsterkninger som gjør taket sterkere, og som forflytter påkjenningene til en overflate som er betydelig raskere og enklere å reparere hvis det oppstår sprekker. Det minimerer reparasjoner og eventuell nedetid, heter det i pressemeldingen.

– Alle vet at skuffetaket er skuffens akilleshæl. Hvis du kjører fast ytterkanten av frontskjæret, blir det stort dreiemoment i skuffen, som vanligvis gir risiko for sprekker ved braketten. Men med den nye konstruksjonen har vi eliminert dette, sier Aslaksen.