Ramirent kjøper Stavdal i Sverige og Norge

Ramirent Plc har signert en avtale om oppkjøp av Stavdal AB, et av Sveriges ledende utleieselskaper.

Verdien av oppkjøpet er på 158 millioner Euro. Oppkjøpet forutsetter godkjenning av konkurransemyndighetene og forventes gjennomført senest slutten av 3. kvartal, 2019. Det skriver Ramirent i en pressemelding.

I Stavdals utleietjenester inngår bygg- og anleggsmaskiner som blant annet heiser, moduler, stillas, lifter, og håndholdte maskiner. Selskapet er spesielt stor innenfor lifter. Stavdal betjener kunder innenfor både bygg, anlegg, industri og annen servicenæring.

Annonse

– Blir markedsleder

I 2018 hadde Stavdal en omsetning på 819 millioner svenske kroner og ca 5% markedsandel innen maskinutleie i Sverige. Stavdal har i dag 280 ansatte i Sverige og Norge som kommer til å bli en del av Ramirent når oppkjøpet blir klart.

I Norge omsatte Stavdal for ca 50 millioner norske kroner i 2018. De har i dag 2 lokasjoner på Jessheim i Akershus og Furuset i Oslo.

– Oppkjøpet er helt på linje med Ramirent sin strategi. Ramirent blir markedsleder innen den svenske utleiebransjen gjennom en sterk forbedring av posisjonen i Stockholm og Gøteborg, uttaler Ramirent i pressemeldingen.

– I Norge er Ramirent allerede markedsleder innen utleie av maskiner til bygg- og anleggsbransjen, men dette oppkjøpet vil styrke Ramirent sin posisjon ytterligere i Stor Oslo, heter det i meldingen.