Kobelcos viktige nyhet i Norge

Den lanseres egentlig først på Bauma i neste uke. Men Kobelcos nye åttetonner er allerede i Norge. Her blir den klargjort for kunde.
GRINDER: Neste uke reiser de som har tid til sånt til Bauma i Tyskland. Her står nyhetslanseringene i tette køer. Herunder hos Kobelco, som lanserer nye versjoner av sine mellomklassegravere på åtte-ni tonn.
Sjefer og selgere hos de norske Kobelco-importørene Beck Maskin AS og Entrack AS blir spesielt ivrige når de får snakke om den nye åttetonneren SK75SR-7.

Viktig modell

Dette er én av foreløpig to leverte SK75SR-7 hos Entrack.

(kobelco_attetonner) ÅTTETONNER: «Flat i ræva» kan godt være et hederstegn på en gravemaskin. Kobelcos nye åttetonner stikker ikke unødig ut. (Foto: Entrack)

Det er en svært viktig modell for det norske markedet. Så viktig at Kobelco ser mellom fingrene med lanseringen, og har allerede sluppet de de første maskinene til Norge. To stykker står nå til klargjøring hos Entrack AS på Grinder.

Forrige modell het SK75SR-3, mens den nye modellen har betegnelsen SK75SR-7. Her er det ikke «bare» en oppgradering av forrige generasjon, men så mye nytt at det nær sagt er bare stålet og fargen igjen fra den forrige.

– Den nye modellen er fullspekket med nyheter. Alt fra motor til hydraulikk og førerhus er nytt, sier salgssjef Trond Berkana hos Entrack AS.

Annonse

– En gamechanger i åttetonnermarkedet. Maskinen har samme komfortnivå som store beltegravere på grunn av det nye førermiljøet, sier Christian Beck hos Beck Maskin AS.

Han venter inn de første maskinene i slutten av april, og lover maskin klar til prøvekjøring i begynnelsen av mai.

Større motor

Kobelco SK75SR-7

Dette er én av foreløpig to leverte Kobelco SK75SR-7 hos Entrack. Til nå er det forhåndssolgt totalt 30 av dem hos de to importørene. (Foto: Entrack)

Isuzu-motoren i -3-versjonen har i den nye blitt erstattet av en 3,3 liters Yanmar-motor på 53,7 kW. Den oppfyller de strengere kravene i kommende steg V, og yter 27 prosent mer enn den forrige.

Sterkere motor og diverse andre oppgraderinger gjør at maskinen skal være kvikkere i de fleste operasjoner.
• 15 prosent raskere gravesykluser
• 38 prosent raskere bomløft med last
• 37 prosent raskere stikke
• 27 prosent raskere belting i motbakke
• Brytekraft økt fra 52,7 til 60,3 kN.
– Maskinen er utrolig rask og smidig. Man blir positivt overrasket over kapasiteten på denne maskinen, sier Berkana.
Også hytta er ny på Kobelcos åttetonner, med mer plass og komfort. Den har fått en ny Grammer stol, med armlener som følger stolen.

Utstyr

Ny ti tommers skjerm i hytta.

Ny ti tommers skjerm i hytta. (Foto: Entrack)

Videre lister importøren i fleng: Mobiltelefonholder, LED-belysning bak knapper og panel, ny 10 tommers skjerm, jog-dial (hjul) styring av funksjoner, 360 graders kamera med «birds eye view» samt belysning med forsinkelse av typen «follow me home».

Og når vi først er inne på å nevne i fleng:
Mikael Matiasson (t.v.) fra Beck Maskin og Trond Berkana i Entrack med nye Kobelco SK75SR-7

SALGSKLARE: Mikael Matiasson (t.v.) fra Beck Maskin og Trond Berkana i Entrack gleder seg til å kjøre ut nye Kobelco SK75SR-7. Her med de første maskinene på tomta hjemme hos Entrack for et par dager siden. (Foto: Entrack)

– Maskinen har også ny løsning på vindusvisker samt en standard original solavskjerming på frontruten.  FOPS-gitteret over takvinduet er nå også hengslet med lås. Dette kan løftes for enkelt å vaske takvinduet, noe som var betydelig vanskeligere på forrige modell hvor man måtte skru av et gitter. Den har flere andre smarte løsninger også, forsikrer Trond Berkana.

Trond Berkana hos Entrack og Christian Beck hos Beck Maskin mener denne maskinen har potensiale til å bli en klar markedsleder i segmentet. Beck Maskin AS er importør og distributør for Kobelco i Oslo, Akershus, Østfold, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark, samt hele Sverige. Entrack AS betjener resten av Norge.
Forhåndssalget av maskinen peker i retning av en storselger. Entrack har når dette skrives forhåndssolgt 20, mens Beck Maskin har signert ti stykker.