Hyundai klargjør for Engcon

Dette er Hyundais første gravemaskiner fabrikkmontert med Engcon prop-styring og spaker. Sparer opptil 20 arbeidstimer ved montering av Engcon tiltrotator.

Hyundai Construction Equipment i Europa (HCEE) melder at de vil begynne å fabrikkmontere Engcons trinnløse proporsjonalstyresystem DC2 på sine gravemaskiner.

Beslutningen innebærer at Hyundais gravemaskiner blir klargjort fra fabrikk for å utstyres med Engcons tiltrotatorer.

Annonse

– Vi er selvsagt glade for å bli prioritert leverandør, sier Engcon-sjef Krister Blomgren.

Sparer mye tid

– Dette gir en betydelig tidsbesparelse, sier Morten Fjeld-Nielsen i Engcon Norge. Han vil være forsiktig med å spesifisere hvor mye tid.

Regionssjef vest Endre Dyngeland hos Hyundai-importør EMSG Norge er mer spesifikk:

– Vi sparer fort inn ca 20 arbeidstimer på å få dette fabrikkmontert. Det gir også en enklere bestillingslogistikk når tilt kan bestilles allerede når maskin blir bestilt, sier Dyngeland.

Lettere tiltmontering

Den første modellen av en Engcon-utstyrt gravemaskin ble vist frem under Bauma 2019. Engcons styresystem DC2 og MIG2-spaker vil bli integrert direkte i gravemaskinene for å gjøre det lettere å koble til Engcons tiltrotator.

Første Hyundai graver med fabrikkmontert Engcon ble vist på Bauma før påske.

Første Hyundai graver med fabrikkmontert Engcon ble vist på Bauma før påske. (Foto: Jørn Søderholm)

– Vi er både glade og stolte over at Hyundai har valgt nettopp oss til å gjøre gravemaskinene klare for tiltrotator. Det er gøy å se hvordan flere og flere produsenter ser mulighetene med produktene våre og hvor mye de kan effektivisere gravemaskinene deres. I enkelte situasjoner kan en tiltrotator effektivisere gravearbeidet med opptil 50 prosent, sier administrerende direktør Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon.

Først Europa – deretter globalt

Til å begynne med vil Hyundais gravemaskiner med fabrikkmontert Engcon-utstyr bli tilgjengelig på det europeiske markedet. Målet er å tilby løsningen over hele verden.

– Det virker smart å begynne på det europeiske markedet. Europa er på mange måter allerede klar for selve teknologien, men det er også nærmere oss her i Sverige, slik at vi enklere kan bistå Hyundai i de innledende fasene av samarbeidet, sier Krister Blomgren.

Hyundai tror tiltrotator er et hjelpemiddel i kraftig vekst framover.

– Vi ser et enormt potensial i Engcons tiltrotatorer, da de forenkler og effektiviserer arbeidet. Derfor valgte vi å integrere denne løsningen i våre maskiner, sier produktspesialist Peter Sebold i HCEE i pressemeldingen.