Bygger inn Abax sporing i Hitachi minigravere

Norske Abax skal levere telematikk til Hitachi. Bygger inn sporing i minigravere og kompaktlastere over hele verden.

MÜNCHEN: Det norske teknologiselskapet Abax har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Med dette samarbeidet vil Abax sine løsninger inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien i hele verden.

I Norge har allerede Nasta benyttet en tilsvarende løsning på Hitachi-maskiner de leverer til norske kunder. Nå blir det altså et fabrikkmontert og verdensomspennende tilbud. Dette er mer enn «bare» sporing av maskinene. Her er det også et system for blant annet å kunne se brukstid.

Annonse

– Gjennom å få tilgang til operasjonelle data fra gravemaskinene vil maskinene kunne bli brukt mer produktivt, maksimere oppetiden og redusere løpende kostnader, sier Abax i en pressemelding.

Langvarig samarbeid

Abax-sjef Morten Strand sier seg naturlig nok begeistret for samarbeidet, og hva det gir av verdi både for Abax, Hitachi og kunder av begge selskap.

– Vi satser på et langvarig samarbeid med Hitachi som vil gi enda flere muligheter når det kommer til nyutvikling og innovasjon. Vår markedsledende plattform åpner opp for mange spennende samarbeid som gjør verdien av tjenestene våre enda høyere for kundene, sier han i pressemeldingen.

Teknologidirektør Paul Walsh i Abax presiserer samtidig viktigheten av at slike samarbeid gir kundene flere fordeler og mer verdi.

– Jo mer vår åpne plattform utvides, dess flere produsenter av verktøy og maskiner kan vi samarbeide med. På den måten kan vi tilby våre tjenester til flere forhandlere og sluttbrukere som vil se at de kan få en mer lønnsom hverdag ved å bruke tjenester fra Abax, sier Walsh.

Minigravere og kompaktlastere

Softwaren er tilgjengelig for alle nye minigravere og kompakte maskiner – formodentlig de små hjullasterne – fra Hitachi. Den kan også tilpasses eldre modeller.

F.v. Martijn Zewald i Abax, Tom van Wijlandt i Hitachi, Paul Walsh i Abax, Morten Strand i Abax, Hitachi-president Makoyo Yamazawa, Jürgen Heilmann i Investcorp, Lars Thorstensen i Abax og Håkon Grønn-Weiss i Abax. (Foto: Abax)

Også Hitachi sier seg fornøyd.

– Nå får hele vår portefølje av gravemaskiner koblet seg på vårt unike administrasjonssystem. Så lenge maskinen har et Hitachi serienummer, finner du det i vår Global e-Service tjeneste. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid med Abax for å se hvilke andre områder vi kan utvikle sammen, sier Tom van Wijlandt i pressemeldingen.
Han er sjef for forretningsutvikling i Hitachi HCME.

I neste utgave av Anleggsmaskinen finner leserne mye stoff fra Bauma. Bestill abonnement nå, så får du dette i posten når det er ferdig.