250 deltakere på verdens nordligste VA-messe

Verdens nordliste VA-messe ble gjennomført uken etter påske. 250 deltakere møtte opp i Tromsø og Bodø. De fleste av dem jobber i…

TROMSØ / BODØ: VA Tour Norge har akkurat avsluttet sin lille turné i Nord-Norge. Skjønt, «lille» er litt misvisende.

Den er faktisk verdens største i sitt slag. Eller også verdens nordligste VA-messe, om vi skal tro arrangøren.

Annonse

Først og størst i nord

– Aldri noensinne har en så omfattende VA-messe blitt arrangert på så nordlige breddegrader. Den kan sammenfattes med en rekke fornøyde utstillere og besøkende, fullsatte seminarer og et stort kunnskapsutbytte, sier arrangøren i en pressemelding.

Ulefos seminar på VA Tour Norge i Tromsø

Ulefos seminar på VA Tour Norge i Tromsø. (Foto: Arrangøren)

Det er andre utgave av VA Tour Norge som i år ble avholdt i Tromsø og Bodø. Messen arrangeres i et samarbeid mellom bransjeforeningen VA- og VVS-produsentene VVP og svenske Bra Mässor AB som teknisk arrangør.

Konseptet hadde sin premiere i fjor, da den ble avholdt i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim. I år var det klart for at Nord-Norge skulle få besøk av landets ledende leverandører av VA-produkter og VA-tjenester.

VA Tour Norge

– Det har vært en veldig vellykket beslutning å komme til Nord-Norge. Besøkende på VA Tour verdsetter i høy grad at vi kommer til dem og gir dem muligheten til å enkelt ta del i alle nyheter og all kunnskap som våre medlemmer kan tilby. Vi har fått en fantastisk positiv respons, og alle ønsker at vi vender tilbake med VA Touren. Det sier daglig leder Bjarne Haugland i VA- og VVS-produsentene VVP.

Bjarne Haugland ønsker velkommen

Bjarne Haugland ønsker velkommen. (Foto: Arrangøren)

Besøkende på Touren hadde muligheten til å ta del i mengder av nye produkter og produktdemonstrasjoner, samt oppdatere kunnskap med et variert og aktuelt seminarprogram.

– Mange av gjestene ble der i flere timer og anså dagen som en svært god anledning til å utvikle sin kompetanse. En del av dem hadde reist lange veier, opptil 4-5 timer i bil for å være med på messa. Det ble tydelig satt pris på, og vi har fått like tydelige oppfordringer om å komme til Alta neste gang, sier Haugland.

Ca 250 besøkende, utstillere og talere deltok på de to messene på VA Tour Norge 2019. Kun et fåtall av deltakerne – seks prosent – kom fra bedrifter på utførende side i VA-bransjen.

Flest fra kommuner

Da var det ti ganger så mange (64 prosent) fra kommuner i Nordland, Troms og Finnmark. Resten av deltakerne kom blant annet fra grossister og konsulenter.

På seminarprogrammet sto blant annet emner som lekkasjesøk, instrumentering, sikkerhet i vannkummer, miljø og digital teknologi i ledningsnettet, avløpsrensing og 3D-prosjektering.

Nå fortsetter planleggingen før Touren 2020. Da lover arrangøren å vender tilbake med en enda større og mer utviklet VA Tour.

– VA Tour som konsept har blitt en stor suksess. Selve ideen med å ta Norges ledende VA-foretak på en Tour gjennom Norge for å treffe sine kunder har vært ettertraktet, og kombinasjonen utstilling/seminarer har vært svært populær. Nå skal vi sette oss ned for å planlegge hvilke steder som skal få besøk av Touren i 2020, sier daglig leder Björn Delin i BraMässor AB.