Ny Xsite stikningsrover for stikker og formann

Novatron Xsite maskinstyring kjenner vi godt. Nå har de også laget en målebok og stikningsrover, basert på samme programvare.

Nyheten hadde premiere på Arctic Entrepreneur i januar, og ble grundig synliggjort på standen hos Hella Maskin AS.

Håndholdt stikningsverktøy

– Ja, den vises for første gang her. Novatron har videreutviklet programvaren til å et håndholdt stikningsverktøy i denne tableten. Dataflyten går trådløst fra felt til kontor. Enten via ftp-server eller med Infrakit eller annet styresystem. Dataformatene er akkurat som i maskinstyring, sier Jon Hella i Hella Maskin AS.

Annonse

Tableten kan vise alle tegninger, lag, linjer og fundamenter, og med en innebygget GPS blir det enkelt for feks formann. Trenger man større presisjon er det bare sette den på stanga, så blir det en fulllbods stikningsrover med ekstern GPS.