Mekanisk og digitalt hos Normann Olsen Maskin AS

Normann Olsen Maskin AS har droppet maskiner, og retter alt sitt fokus mot å være best mulig på lettere utstyr. Både mekanisk og digitalt utstyr.

– Vi har vært gjennom to år med omstilling og beinhard jobbing. Nå ser vi bare oppover og framover, sier salgssjef Cato Holmen.

På Arctic Entrepreneur viste han og kollega Claus Brucker fram to nyheter som illustrerer en formidabel bredde fra mekaniske redskaper via betongutstyr til digitale redskaper som GPS og laser.

Annonse

Mekanisk først: En ny giv og satsing på Probst redskaper. Her representert ved en mekanisk steinklype for Jersey-stein med 4500 kilos kapasitet, for bruk i en lastebilkran, på en graver eller hjullaster.

– Da blir det en énmannsjobb å løfte stein, sier Brucker.

Spectra verdensnyhet

Han er produktansvarlig for Probst, betongutstyr, snøryddeutstyr – og håndholdt GPS. Sistnevnte representert med en aldri så liten verdensnyhet, faktisk.

Spectra målebok og håndholdt GPS i én dings, til rett under 100 lapper.

NYHET: Spectra målebok og håndholdt GPS i én dings, til rett under 100 lapper. (Foto: Jørn Søderholm)

– En ny håndholdt Spectra GPS. Målebok, GPS og alt du trenger i én enhet. Kamera også. Til å sette ut en tomt, måle kabelgrøft eller asfalt, for eksempel. Trenger ikke vente på landmåleren om du har denne. Den hadde verdenspremiere nå på nyåret. Vi fikk den inn for halvannen uke siden, sier Brucker.