Kjøper Norges første Cat 340F UHD rivningsmaskin

Rivningsentreprenøren Norsk Saneringsservice AS (NSS) kjøper den første CAT 340F UHD rivningsmaskin som selges til Norge.

Fredag 8. mars signerte daglig leder Torbjørn Haugo i NSS bestillingen av den første Cat 340F UHD rivningsmaskinen solgt i Norge. NSS kjøpte samtidig en Cat G320B-klype og MP 324-knuser.

Rivningsmaskinen CAT 340F UHD. Nå kommer den til Norge og Norsk Saneringsservice. (Foto: Pon Equipment).

Rivningsmaskinen CAT 340F UHD. Nå kommer den til Norge og Norsk Saneringsservice. (Foto: Pon Equipment).

Stor interesse

Caterpillar prelanserte 340F UHD på Bauma i 2016 og markerte dermed at de skulle gå aktivt inn på rivningsmarkedet igjen. Ifølge en pressemelding fra Pon Equipment AS har det vært stor interesse for denne rivingsmaskinen. Maskinen har hydraulisk variabelt understell som gjør at transportbredden er under tre meter. Den kan ha 3600 kg tungt utstyr på UHD-bommen, noe som er mest i denne klassen i markedet, ifølge Pon.

Annonse

Maskinen har videre et sikkerhetssystem som regner ut stabiliteten ut ifra vekten på utstyret, og ikke kun grader på bommen, som er det mest vanlige i dagens marked, ifølge Pon. Med dette systemet skal man kunne øke arbeidsområdet utifra hvilket utstyr som er montert, vet at man enkelt forteller maskinen hva som er montert og maskinen gjør dermed de nødvendige justeringer, heter det i pressemeldingen.

Maskinen kommer med hydraulisk bomkobling, som gjør at det skal ta under 30 minutter å bytte mellom UHD-rivningsbom og Retro fit-bom. Den har også kamera på stikke, støvdempningssystem og hydraulisk tiltbar hytte.