Engcon med egen tiltsensor

Tiltrotatorprodusenten utvikler nå en egen tiltsensor for de vanligste gravesystemene. Kommer på markedet innen årsskiftet 2019/2020.

Engcons tiltrotatorer fra størrelse EC209 og oppover har vært kompatible med de største gravesystemene på markedet i noen år. Noen av produsentene tilbyr dessuten automatisk tiltfunksjon. Nå tar selskapet neste skritt i utviklingen og lager sin egen tiltsensor. Ifølge en pressemelding fra Engcon vil tiltsensoren gi et tydeligere grensesnitt, rimeligere installasjon og enklere support.

– Sparer tid og penger

– Våre tiltrotatorer fungerer svært godt sammen med markedets gravesystemer. Det eneste ankepunktet vi har hatt, er selve grensesnittet, og derfor kommer vi nå med vår egen tiltsensor, sier Peter Huczkowsky, ansvarlig for utviklingen av Engcons styresystem og øvrige elektronikk.

Annonse

Ifølge Huczkowsky blir grensesnittet sylskarpt ved at Engcon leverer all nødvendig teknologi fra tiltrotatoren, via kablene for styresystemet DC2 og inn i førerhuset der gravesystemet kobles til. Dette sparer også tid og bidrar til reduserte installasjonskostnader.

Vil inngå som standard

Det vil blir gjennomført tester i løpet av 2019, og Engcon forventer at tiltsensoren vil være helt ferdig og kompatibel med de fleste eksisterende gravesystemene på markedet innen årsskiftet 2019/2020.

– Det blir også en enklere og rimeligere integrering av gravesystemene, da tiltsensoren vil inngå som standard i våre monteringssett for ePS (engcon Positioning System), sier Peter Huczkowsky.

Engcons tiltsensor kan ettermonteres på engcons tiltrotatorer fra EC209 opp til EC233.