Skal asfaltere rullebane på Gardermoen

Avinor har tildelt Veidekke oppdraget med å reasfaltere østre rullebane på Oslo lufthavn i sommer. I tillegg omfatter kontrakten utvidelse av skuldrene på rullebanen. Oppdraget er verdt 135 millioner kroner ekskl. mva.

70 000 tonn asfalt

Oppdraget omfatter fjerning av eksisterende asfaltdekke og legging av nytt dekke i 45 meters bredde og 2 380 meters lengde. Dette blir totalt cirka 70 000 tonn asfalt som også inkluderer eksisterende avkjøringer fra rullebanen til taksebaner. I tillegg skal skuldrene utvides for å kunne operere store fly og bedre sikkerheten.

Veidekke vant konkurransen om oppdraget etter tildelingskrav som innbefattet pris, kompetanse og kvalitet. Det blir en svært hektisk anleggsperiode, da mye av arbeidet skal utføres som helg- og nattarbeid for å redusere ulempene for driften av flyplassen. Dette skriver Veidekke i en pressemelding.

Annonse

Veidekke har hatt kontinuerlig asfalt- og anleggsarbeider på Oslo lufthavn siden 2014, og utfører for tiden anleggsarbeider på utvidelsen av non-Schengen-området. Planlegging av arbeider starter umiddelbart, og anleggsarbeidet starter etter påske.