Sikrer byggeplass med alarm og smart-video

Nytt samarbeid skal hindre tyveri fra bygge- og anleggsplass. Garda Anleggsikring AS tilbyr ny kameraløsning med intelligent videoanalyse.

– Tyveriet avbrytes før hendelsen er påbegynt. En kostnadseffektiv løsning der man slipper dyre og ofte mindre effektive vekter-utrykninger.

Det sier Garda Anleggsikring AS om sitt nyeste tilbud. I samarbeid med Intellity AS tilbyr de nå en ny løsning med avansert videoovervåking.

Annonse

Tror du tjuven velger denne byggeplassen, eller naboen som er mindre overvåket? (Foto: Leverandøren)

Enkelt forklart består løsningen av et kameraskap med fastmonterte kameraer med Intelligent Video Analyse (IVA), og en høyttaler (120db). Alarmoverføringen er til Safe4s FG-godkjente alarmstasjon.

Identifiserer og varsler

– Alarmsentralens operatør identifiserer inntrengere. Med varsling gjennom høyttaleren vil de oftest skremmes vekk, sier Garda Anleggsikring AS i en pressemelding.

Garda Anleggsikring AS og Intellity AS inngår samarbeid om å tilby Intellitys kameraløsning med intelligent videoanalyse (IVA). Garda Anleggsikring går inn som utleier/selger, installatør og service- og vedlikeholdspartner. Safe4s FG-godkjente alarmstasjon har alarm-overføringen og kan via høyttaleren på kameraskapet varsle inntrengerne om at de blir observert.

Garda Anleggsikring tilbyr salg og utleie på løsningen, samt installasjon, service og vedlikehold. Intellity bistår kunden med IVA-programmeringen og administrering av abonnement mot alarmsentral.

Økende problem

Tyveri fra bygge- og anleggsplasser er et økende problem i hele landet. Hele ni av ti bedrifter har blitt frastjålet utstyr ifølge NRK. Som konsekvens blir bransjen påført enorme direkte og indirekte kostnader i forbindelse med tyverier, og andre uønskede hendelser på sine prosjekter.

– Tross dette er det fortsatt svært få norske byggeplasser som benytter kamera som sikkerhetstiltak. En av årsakene er erfaringer med dårlige kameraløsninger og dyre vektertjenester. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier de to ferske samarbeidspartnerne.

Testet på byggeplass

– Vi så behovet i bransjen, og ønsket å utvikle en løsning som gjør at entreprenørene kan ha fokus på det de skal gjøre. Da kan byggeprosjektet utføres uten forsinkelser og ekstra kostnader på grunn av tyveri. Løsningen er testet på flere byggeplasser og har vist seg å være svært effektivt, sier forretningsutvikler Jhonattan Cartaya i Intellity AS.

– Gjennom vårt samarbeid med Intellity og deres egenutviklede kameraløsning gjør vi det enkelt for bransjen å raskt ha en sikker løsning oppe å gå. Kombinert med varslingsduker, gir dette god preventiv effekt, sier daglig leder Frode Rastad i Garda Anleggsikring.

Selskapet har lang fartstid med sikringsutstyr som byggegjerder og porter, og sier seg i pressemeldingen glad for at nå også kan tilby salg/utleie og installasjon av kameraløsninger til byggeplasser.