Sekstonner i serie seks med steg fem

Hitachi presenterer ny seks tonns minigraver ZX65USB-6 på Bauma. Den kommer med steg 5-motor.

– Nye ZX65USB-6 tilbyr høy ytelse, stabilitet og komfort og er enkel å vedlikeholde. Den kan brukes med et stort utvalg tilbehør og er ideell for utleie, grøftegraving, grunnarbeid, landskapsarbeid og innendørs rive- og byggearbeid. Den har Euro 5-kompatibel motor og DPF-etterbehandlingsenhet for å redusere utslippene.

Det får vi opplyst i en pressemelding fra Nasta. Den ventes å være leveringsklar her på berget til sommeren.

Annonse

Steg 5

Nå er neste «generasjon» utslippskrav i ferd med å trå i kraft. Derfor kommer den nye Hitachi-graveren i likhet med alt annet utstyr i denne sektoren med en motor som tilfredsstiller kravene i steg 5.

Den største forskjellen i steg 5 er at det her kreves mindre partikkelutslipp (sot), og at motoren skal ha et system som teller sotpartikler som slippes ut. ZX65USB-6 er utstyrt med EGR for å redusere NOx-utslippene og med DPF for å redusere partikkelutslippene.

– Common rail-systemet bidrar til optimal motordrift som reduserer utslippene, samt gir bedre drivstofføkonomi og lavere driftskostnader. Også ECO-modus, automatisk tomgang og isokron motorstyring bidrar til å redusere drivstofforbruket, opplyser Hitachi.

Komfort

Førerkomfort var en viktig faktor da Zaxis‑6-serien av minigravere ble designet. Hytta er romslig og er konstruert med ROPS sikring mot velt.

Fakta: Hitatchi ZX65 USB-6

Motoreffekt: 41,2 kW (55,3 hk)
Vekt: 6140–6290 kg
Skuffevolum: 0,22–0,24 kbm
Maksimal gravedybde: 4120 mm
Gravekraft: 41,1 kN

Enkelt innsteg, bredt og justerbart sete med fjæring og brukervennlige kontroller nevnes i fleng. Front, bomutsving, kjøring og blad betjenes med hydrauliske styrespaker. Kan leveres med ekstra motvekt for å kompensere for vekt av tilt og redskap.

Maskinen har to LED-lys på hytta og ett på bommen. Den valgfrie multifunksjonsspaken (AFL) er nyttig i forbindelse med pigghammer og diverse annet tilbehør.

Prop-styrt

– Den har en proporsjonalbryter for ekstra rør og muliggjør manøvrering med rykkfrie bevegelser og meget god kontroll. En AFL nummer to for ytterligere rør er tilgjengelig som fabrikkmontert ekstrautstyr, sies det.

Tilgang for dieselfylling, ettersyn og service skal være enkelt på minigraveren. Det er til og med enklere å holde førerhuset rent på innsiden, takket være en todelt gulvmatte som kan tas ut for enkel rengjøring. Åpningene i doserbladet gjør at det ikke bygges opp så mye skitt, og skitten er enklere å fjerne. Batteriet er plassert på samme side som radiatoren for å gi enkel tilgang. Hovedstrømbryter er nå standardutstyr.

– ZX65USB-6 er en minigraver, men motoren på 41,2 kW gjør at førerne vil oppleve kraften til en gravemaskin i mellomklassen. Vi har designet minigraverne i Hitachis Zaxis-6-serie med et ønske om å overgå forventningene til eiere og førere rundt om i Europa, sier produktsjef Seigo Yamamoto i Hitachi.