Satser stort på små Hyundai maskiner

EMS Norge AS skal få fart på Hyundai småmaskiner i Norge. Finn T. Johansen og Endre Dyngeland står i spissen for en tung satsing på – foreløpig – lette maskiner.

BERGER: – Hyundai er kjent for gode maskiner. De store maskinene er veldig gode. Vi vet at de små og mellomstore maskinene derfra holder samme høye kvalitet, sier Finn Thrane Johansen.

EMS Norge AS

Han er daglig leder i det ferske selskapet EMS Norge AS, og har nylig fått med Endre Dyngeland som distriktssjef vest.

Annonse

Begge har fartstid fra Hymax, som blant annet har Kubota småmaskiner og store Hyundai. I tillegg er Roger Haraldsen i gang som dele- og logistikksjef. Flere ansettelser er på gang i forbindelse med oppbygging av et serviceapparat og delelager.

– Vi skal ha delelager og service på plass før vi selger én eneste maskin. Ellers risikerer vi å dumme oss ut før vi har kommet i gang, sier Johansen.

Hyundai

Selskapet ble etablert i oktober i fjor. Eieren er den samme som EMS Sverige AB, Kjell Ove Moss fra Os utenfor Bergen.

Tidligere har Avitec og Bulder hatt agenturet på Hyundai småmaskiner, opptil åtte tonn. Merket har vært lite synlig på det norske markedet. Det har Johansen og Dyngeland tenkt å endre på.

– Med det volumet av småmaskiner som selges i Norge pr år er det absolutt potensiale til å komme inn på markedet. Her har vi nytte av vår erfaring med små maskiner. Vi kjenner kundegruppene, vet hva de trenger og vi har kompetanse på den typen utstyr, sier Johansen.

Jobber med «andre prosjekter»

– Hyundai minigravere. Mange vil mene at det er vanskelig å drive butikk med kun det på menyen. Hva skjer videre?

– Pr nå er det klart og offisielt at vi har Hyundai småmaskiner. Det jobbes med andre prosjekter, det er naturlig. Men det er for tidlig å si noe om det nå, sier han.