Lederskifte i Risa AS

Risa AS gjør endring i toppledelsen etter syv år med Trond Viding Tvedt som administrerende direktør.

– Jeg har vært i Risa i nærmere 9 år nå. I disse årene har både anleggsbransjen og Risa gjennomgått store endringer. Det har vært en utrolig spennende reise, og jeg er glad for den tilliten Bjørn Risa har gitt meg for å utvikle og posisjonere selskapet. Vi har fått til mye, men det forgår fortsatt store omlegginger i markedet for anleggsentreprenørene. Det er i dag ikke samsvar mellom eier og meg selv omkring hvilke strategiske valg som er de rette for å oppnå en god posisjon og inntjening i dette markedet, og vi er ikke fornøyd med dagens inntjening. Med bakgrunn i dette er det enighet mellom eier, selskapets styre og meg selv om at Risa drives videre uten min medvirkning. Jeg ønsker selskapet og de ansatte lykke til i årene som kommer, og takker for en flott tid i Risa, sier Trond Viding Tvedt i en pressemelding fra selskapet.

Bjørn Risa er i dag styreleder i Risa AS og går over i rollen som daglig leder i selskapet. Petter Eiken, styreleder i Risa gruppen, vil tre inn som styreleder i Risa AS i tillegg. Eiken har bred erfaring fra både offentlig virksomhet og privat næringsliv. Han har blant annet vært del av konsernledelsen i Veidekke og administrerende direktør i Skanska. Han er nå konserndirektør i Bane Nor.

Annonse

I pressemeldingen, som er undertegnet av Bjørn Risa (eier), heter det videre at:
– Selskapets hovedfokus er å øke lønnsomheten og bygge soliditet. Vi har en god bredde i ledelse og kompetanse for å gjennomføre/være med på de spennende prosjektene som vil komme de neste 10 årene. Vi har en sterk samarbeidskultur og med våre gode ansatte blir det fullt fokus på hardt arbeid, god drift og fornøyde kunder. Risa har tilgang på den beste maskinparken vi trenger for å løse oppdragene, gjennom Rental.one. Vi ser positivt på 2019 med ca. 1 milliard i ordrereserve til utførelse.
Vi takker Trond Viding Tvedt for god innsats og ønsker lykke til med nye utfordringer.