Automatisk redskapsfeste for gravemaskiner opptil 40 tonn

Engcon starter i 2019 produksjonen av EC-Oil 80, en automatisk hydraulikkobling som passer til redskapsfestet Q-Safe 80, for gravemaskiner opptil 40 tonn og for store og trykkavhengige redskaper.

I 2018 kunngjorde Engcon at de hadde startet prototyptester av EC-Oil 80, den største modellen av automatiske hydraulikkoblinger. Det betyr kort sagt at føreren kan sitte i gravemaskinen når han kobler til eller fra tiltrotatoren og andre hydrauliske redskaper. Det å måtte gå inn og ut av maskinen, med manuell håndtering av kranglete, skitne og trykksatte hydraulikkoblinger er dermed en saga blott. Dette ifølge en pressemelding fra Engcon.

Stor etterspørsel

EC-Oil 80 blir, ifølge produsenten, klar for fullskalaproduksjon våren 2019. Automatisk hydraulikkkobling på redskapsfester og tiltrotatorer blir dermed tilgjengelig i størrelsene QS45-QS80 som kostnadsfri standard når kunden kjøper kombinasjonen maskinfeste, tiltrotator og styresystem DC2.

Annonse

– Det er stor etterspørsel etter automatiske redskapsfester for de større gravemaskinene, da de større manuelle hydraulikkoblingene fra ¾-toms størrelse og oppover er tunge og uhåndterlige, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef hos Engcon Group.

Q-Safe 80 blir det kraftigste av de automatiske redskapsfestene Engcon har utviklet, og det bestykkes som standard med en EC-Oil 70-blokk med to ¾-toms koblinger, en strømkontakt og en kobling for sentralsmøring. Dette dekker mange behov og kan da automatisk koble Engcons tiltrotatorer med tilsvarende EC-Oil-kobling, heter det i pressemeldingen.

Stor gjennomstrømning – til store redskaper

I tillegg til standardkonfigurasjonen kan redskapsfestet Q-Safe 80 dessuten bestykkes med en EC-Oil 80-blokk, to 1-toms hydraulikkoblinger, en ½-toms hydraulikkobling samt to strømkontakter.

Med den konfigurasjonen kan man få opptil 250 liters gjennomstrømning gjennom et Q-Safe 80 redskapsfeste.

– Hvis det skulle være behov for ytterligere gjennomstrømning, kan man bytte ut EC-Oil 70-blokken med en EC-Oil 80-blokk. Da oppnår man en gjennomstrømning på opptil 300 liter, og da kan man koble til store redskaper som krever høyt fløde, sier Fredrik Jonsson.

Engcon sier at deres hydraulikkredskaper, markvibratorer, sorteringsklyper, kombiklyper, feievalser og gaffelstativer kan fås ferdigbestykket med automatiske EC-Oil-hydraulikkoblinger og at de også tilbyr ferdige overdeler/adaptere som kan sveises eller skrus fast på kundens eksisterende hydraulikkredskaper.