Her går knuse- og sikteverk på nett

Terex Finlay knuse- og sikteverk blir digitale. Denne hvite T-Link-boksen sender ut all informasjon fra maskinen, og sier ifra hvis den flyttes utenfor geofencingen. Og den er ikke avhengig av varierende mobildekning.

Nå for tiden skal jo alt være så forbasket digitalt og online. Nå justerer også Terex Finlay seg mot den digitale fremtiden, og innfører sitt eget connectivity-system.

– Gjennom T-Link på alle maskiner får man stålkontroll på maskinene man har i bruk, sier Einar Øvstebø i en pressemelding fra Mineralteknikk AS.

Annonse

T-Link connectivity

Terex Finlays nye T-Link samler og sender ut informasjon i omtrent samme grad som tilsvarende connectivity-systemer på andre typer moderne anleggsmaskiner og lastebiler.

Man kan se hvilke klokkeslett maskinen gikk, når gikk den på tomgang, når var den var i drift og hva den har produsert. Drivstofforbruket kalkuleres og måles opp mot lokale priser.

Geofence

Einar Øvstebø i Mineralteknikk AS, med T-Link satelittsender på et Terex Finlay sikteverk. (Foto: Leverandøren)

Einar Øvstebø i Mineralteknikk AS, med T-Link satelittsender på et Terex Finlay sikteverk. (Foto: Leverandøren)

– Lokasjonen på maskinen er veldig nøyaktig og en kan sette opp et område maskinen har lov å drives innenfor, forteller Øvstebø videre i pressmeldingen fra Mineralteknikk.

Ukentlige rapporter blir sendt på epost til en definert mottaker som samler opp oversikten av maskinen. Dette skal etter Mineralteknikks mening gi eier og bruker av maskinen en bedre kontroll enn før.

Den som har vært i et pukkverk eller to vet at mobildekningen kan være så som så. Hvordan løser de det?

Jo, telematikksystemet går via satellitt.

Inkludert i maskinene

Mineralteknikk har dette telematiske systemet inkludert i tre år for hver maskin.

– Vi ser hvor enkelt alt blir med oversikt og kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre og oss som importør og support å holde kontroll på maskinene. Informasjonen gjør det enklere for oss å hjelpe og støtte opp kundene vår. Vi kan se når det nærmer seg service eller mantelskift. Både vi, kunden og fabrikken har tilgang til informasjonen, sier Einar Øvstebø.

Han jobber med nettopp support hos Mineralteknikk AS på Ålgård.

Mineralteknikk overtok i april i år ansvaret for salg, deler og service på irske Terex Finlay i Norge. Terex Finlay har levert maskiner over hele verden i 60 år, og har i dag over 9000 maskiner gående.