Peab kjøper Røstad Maskin

Peab Anlegg kjøper maskinentreprenøren Røstad Maskin i Tromsø.

Røstad Maskin ble etablert i 2011, og driver lokal anleggsvirksomhet i Tromsø. Maskinentreprenøren tar blant annet oppdrag innen grunnarbeid, vann og avløp, boligfeltutbygging og masseforflytning. Typiske kunder er Tromsø kommune, private selskaper og energiselskaper.

− Troms er et av Peab Anleggs geografiske satsingsområder. Røstad Maskin er en solid og kompetent maskinentreprenør, og oppkjøpet styrker vår lokale posisjon i fylket, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg i en pressemelding.

Annonse

Forsetter som ett lag

Peab Anlegg tar over hele selskapet, inkludert 13 fast ansatte. Eier og selger Ole Jørgen Røstad mener både Peab og Røstad Maskin kommer styrket ut av oppkjøpet.

− Vi har hatt en fin utvikling siden etableringen, og det er med stolthet vi nå blir en del av Peab-konsernet. Samarbeidet har vært positivt så langt, og det er tydelig at begge parter ønsker å fortsette videre som ett lag. Jeg ser frem mot å utvikle selskapet videre sammen med Peab Anlegg, sier han.

Styrker konkurransekraften

Oppkjøpet omfatter også en maskinpark som dekker det meste av spekteret – fra minimaskiner opp til 30-tonns maskiner.

− Vi gleder oss veldig til å bli kjent med våre nye kolleger i Røstad Maskin, som har god kjennskap og bred kompetanse innen den lokale infrastrukturen. Det er også en styrke at maskinparken er lokalt tilpasset. Det gjør oss mer fleksible og konkurransedyktige. Sammen har vi en stabil base når vi skal ut og kjempe om nye jobber i anleggsmarkedene i fylket, sier John Larholt, ansvarlig for implementeringen av Røstad Maskin i Peab Anlegg.