Blir Nordens nest største innen rørfornying

– Vitek får et fantastisk løft gjennom etableringen av Vitek Danmark.

Det sier styreleder i Vitek sin norske eier, JOJ Tertnes Holding, Jan Olav Jørgensen i en pressemelding fra selskapet.

Den danske satsingen skjer gjennom at Tertnes Holding kjøper opp utstyr og produksjonsfabrikk fra selskapet Insituform sin rørfornyingsvirksomhet i Danmark.

Annonse

Satsningen innebærer at Vitek kan levere sine tjenester og produkter i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island.

Samtidig vil Vitek i Norge få utstyr for store dimensjoner og dermed øke sin slagkraft og kapasitet for å betjene det offentlige markedet.

– Blir en betydelig aktør

– Vi har knyttet til oss en rekke erfarne medarbeidere som kan rørfornying og vil derfor være i god drift fra start. Denne satsingen er bra for det nordiske markedet, for våre bransjekollegaer og i tråd med vår langsiktige strategi mot det nordiske markedet, sier daglig leder i Vitek, Carl Christian (CC) Sibbern i pressemeldingen.

– Med dette har Vitek tatt et langt skritt videre i sin satsing i Norden. Vitek-familien vokser og vil bli en betydelig aktør i det nordiske markedet, sier Jan Olav Jørgensen.

– Vi ser også frem til videre samarbeid med Insituform, som er verdens største produsent av foringer, og som har et sterkt fokus på miljøvennlige produkter, legger han til.

Styrket leverandørmarked

CC Sibbern mener at dette vil styrke Viteks posisjon i markedet, leverandørnettverket og i bransjefora. Han mener at dette vil være gunstig for de offentlige kundene, som vil få et mer velfungerende leverandørmarked.

– Sammen vil Vitek i Norge og Danmark kunne tilby VA-markedet i Norden mye mer, både når det gjelder kapasitet, kvalitet og kunnskap. Til sammen har vi en bred portefølje av ressurser, kompetanse, verktøy og produkter.

NoDig-pioner Vitek har inngått avtale med Insituform sin eier, Aegion, om bruk og salg av Insituforms produkter i Norden. Insituform var de første i verden med rørfornying, heter det i pressemeldingen.

– Tradisjonelt har Insituform levert utstyr, materiell og kompetanse på større dimensjoner og har stor erfaring fra offentlige prosjekter. Vitek har på sin side kompetanse på mindre dimensjoner, som rørfornying innomhus og andre private prosjekter, sier CC Sibbern.

Danmark i front

Vitek har hovedkontor i Bergen, med avdelingskontor i Moss. I Danmark blir hovedkontoret i Karlslunde utenfor København og med produksjonsanlegg i Nykøping.

– I Danmark er markedet godt kjent med gravefrie-metoder, som ofte blir sett på som et førstevalg. Derfor ligger også Danmark foran på alle fronter innenfor gravefrie-metoder, både når det gjelder bestillerkompetanse og utførelse, sier Lars Møller, påtroppende direktør i Vitek Danmark.

– VA-markedet er i sterk vekst og vi opplever at bestillerkompetansen hos de store kundene har økt betraktelig de senere år. Nå gleder vi oss til å rørfornye Norden.