Automatisk tiltvinkel fra Trimble og Rototilt

Trimble og Rototilt lanserer fullstendig støtte for automatisk posisjonering av tiltvinkel etter modellen i gravesystemet.

Føreren kan konsentrere seg om hva som skjer på bakken og trenger bare å følge med på høyde og rotasjon. Det skriver Rototilt i en pressemelding

Etterspurt

– Automatic Grade Control er en svært tidsbesparende funksjonalitet, som kundene våre har etterspurt lenge. Bransjens krav til produktivitet og lønnsomhet øker behovet for automatisering, så integrasjonen med Rototilt er et naturlig skritt, sier Fredrik Eklind, Product Manager Machine Control hos Trimble.

Annonse

Automatic Grade Control er en del av Rototilts posisjoneringsløsning RPS. Det betyr at kunder som har Rototilts styresystem ICS med innebygde sensorer, kan aktivere RPS og på den måten integrere tiltrotatoren med gravesystemet Trimble.

– Vi ser tydelig en økt interesse for posisjoneringsløsningen RPS blant kundene våre. Automatiserte funksjoner gjør gravemaskinføreren enda smartere, med høyere presisjon og effektivitet, sier Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt Group AB.

Systemkrav:

  • Tiltrotator R3-R9 fra Rototilt med styresystemet ICS, programvareversjon 2.12.4 eller nyere, og Rototilt Positioning Solution (RPS)
  • Trimble Earthworks gravesystemplattform med GS520-sensorer og programvareversjon 1.7.0 eller nyere. Funksjonen krever separat lisens.

Automatic Grade Control støttes også i Leicas gravesystem.