Tilbyr friksjonsmålere

Plogprodusenten Mählers tilbyr nå friksjonsmåleutstyr som kobles på kjøretøyet og som består av hjul som felles ned mot veibanen for å måle friksjonen.

Nylig annonserte Mählers at de har inngått en avtale om å selge Rasco isbekjempelsesutstyr, som blant annet omfatter ulike varianter av salt- og sandspredere samt spyle- og feieutstyr. Nå lanserer selskapet friksjonsmåleutstyret Traction Watcher One (TWO).

– Det føltes naturlig å ta dette produktet inn i sortimentet. Med dette blir vi en komplett leverandør som kan dekke de fleste utstyrsbehovene til veiholderne, sier Vidar Jansen i Mählers Norge i en pressemelding.

Annonse

Veier og flyplasser

Produktet er allerede godt kjent i bransjen, og Mählers ser en stor interesse fra flere veidistrikter.

– Vi har allerede solgt 135 TWO-enheter, noe som bare bekrefter interessen der ute. TWO er konstruert for måling både på veier og flyplasser. For bruk på vei monteres TWO slik at målehjulene står rett ut bak kjøretøyets venstre hjul. Flyplassversjonen har sentrerte hjul. De to hjulene kan også monteres på tilhenger, sier Vidar Jansen.

– Enkel å bruke

Ifølge pressemeldingen er friksjonsmåleren svært lett å bruke og måler friksjon i hastighetsområdet 2-110 km/h. Det betyr at produktet også kan brukes for gang- og sykkelveier.

– Under transport løftes de to hjulene fra underlaget. Enheten senkes automatisk til måleposisjon når en måling startes. Hele prosessen – løfting, senking og bakkestyring – styres av to dataprogrammer. Operatøren trykker bare på start- eller stopp-knappen, sier Vidar Jansen.