Større, tyngre og bredere – Fredheim inviterer til Oktoberdager for niende gang

Fredheim Maskin inviterer til Oktoberdager for niende gang. Overgår seg selv, med 60 maskiner på 2 000 tonn. – Det råeste showet vi har hatt, lover Fredheim.

SPYDEBERG: Vi er i oktober. På fjellet faller den første snøen, og mellom husene går ungene Halloween.

I Spydeberg er Fredheim Maskin i ferd med å etablere et snart like sikkert høsttegn: Kunde- og demoarrangementet Oktoberdager, med siste nytt fra deres leverandører og påfølgende kundetur til den nye Keestrack fabrikken.

Annonse

Knusing, sikting og opplag

Så også i år. 18. til 20. oktober er det åpent hus og lange dager på Fredheims base i Spydeberg. Med fem leverandører er det en meny med større bredde innen knusing, sikting og opplag enn noen gang som vises fram.

Keestrack, Sandvik, Rammer, Telestack & Neuenhauser vil bli vist i stort antall. 60 maskiner, faktisk. Med en samlet totalvekt på 2 000 tonn. Det blir å se på demoområdet og på hjemmetomta.

Størst i Skandinavia

18. til 20. oktober er det åpent hus og lange dager på Fredheims base i Spydeberg

– Også i år vil vi overgå forrige år med bredere sortiment og antall maskiner. Dette vil bli det råeste showet noensinne. Vi er også stolte over å ha med Hesselberg Maskin, Scania, Esbjug Transport og Sørby Utleie som medutstillere. Dette blir største og bredeste samling av mobile knuse- og sikteverk og opplagsmaskiner som noen gang er vist på Skandinavisk jord, lover daglig leder Per Olav Fredheim i en pressemelding i forkant.

At mye av det er Keestrack bør ikke forundre. Hele 40 ulike Keestrack verk blir vist frem.

Nyheter? Oh yes, her er det nyheter. Mye av det handler om elektrisk drift.

Hel-elektrisk

Keestrack to-trinns knusing og sikting.

Keestrack to-trinns knusing og sikting.

En fullelektrisk Keestrack to trinns knusing med sikting og opplag. 100 prosent «plugg inn/plugg ut-løsning», der alle maskinene kan gå for egen motor eller hubridløsning med nettstrøm eller ekstern strømkilde (feks generator).

Fredheim selv peker på disse som største nyheter:

  • B7e kjefteknuser med Sandvik CJ412 ”1208” knuser og Volvo motor/strømdrift
  • H6e konknuser med med Sandvik CH440 ”4800” knuser og Volvo motor/strømdrift og 3deck sikt med retur.

Begge med avløftbar motorenhet som kan stå på maskinen under produksjon eller løftes til siden for å komme vekk fra støv og vibrasjoner. Maskinene har også mulighet til å gå på nettstrøm helt uten motorenheten.

Riktig bredde og vekt

– Maskinene er konstruert for å lett kunne transporteres på norske maskinhengere og innefor norske vektbestemmelser. De er utstyrt med GPS/GSM maskinovervåking. Alle bandtransportører er 100 prosent smørefrie, som forenkler vedlikeholdet. At hele motorenheten nå lett kan løftes ned på bakken ved siden av maskinen forenkler også servicevennligheten, sier Fredheim.

For å splitte 0-8mm fraksjon vises en C6e for produksjon av 0-2, 2-5, 5-8 og 8-11mm. Til opplag benyttes S5e Stacker 23 meter, som gir 10 meters opplagshøyde.

Alle maskinene vil stå i produksjon med energi kun fra én dieselmotor som gir betydelig drivstoff og servicebesparelse.

– Tre trinn lønner seg

Sandvik tre-trinns knuseoppsett.

Sandvik tre-trinns knuseoppsett.

Sandvik er også tungt inne, med et tre trinns oppsett med grovknuser, spindel- og konknuser.

– Vi og Sandvik er overbevist om at knusing i tre trinn gir økt kapasitet og bedre knuseøkonomi, sier Per Olav Fredheim.

Av opplagsutstyr fra Telestack vises modellene LF521REV, TC421R og TC621 REV. Alle med radiell funksjon på fjernkontroll, for størst mulig opplag med ett enkelt trykk på fjernkontrollen. Disse maskinene er egnet for lasting av båt, tog, opplag av masser i telt, bygninger, hauger etc.

Nyheten TC621REV vil premierevises på Oktoberdagene i år.

Mye trevirke, bark og sånt? Fredheim viser en Neuenhauser Targo kvern for trevirke og avfall, samt en stjernesikt for kompost, bark, flis, avfall og jord som gir en rå kapasitet innen disse massene.

Rammer hammere? Ja visst.
– Vi viser ett stort antall Rammer hammere fra 300 til 5 000 kilo, sier Fredheim.