Rototilt lanserer olje

Rototilt har utviklet en helt ny og forbedret type helsyntetisk olje for å maksimere tiltrotatorenes levetid.

Oljen har, ifølge en pressemelding fra Rototilt, en rekke egenskaper som gjør dette mulig. Den nye oljen ble introdusert i Rototilts produksjon i september 2018.

– Et stort skritt

– Å gå fra den tidligere mineraloljen til den nye, helsyntetiske oljen er et stort skritt, og vi ser mange klare fordeler med dette. For eksempel tåler den syntetiske oljen 50 % høyere temperaturer enn mineraloljen, uten at det går på bekostning av funksjonen, forteller Anders Mitterer, ettermarkedssjef hos Rototilt Group AB.

Annonse

Rototilts tiltrotatorer er de eneste på markedet som har oljefylte rotorhus. Grunnen til dette er at olje har mye bedre smøreegenskaper enn smørefett, heter det i meldingen. Produsenten skriver videre at Rototilts Fully Synthetic Gear Oil er optimalisert for rotorkroppens snekkedrev, og det er et helt unikt produkt på markedet. Tester som har blitt gjort i forbindelse med produksjonen, viser overlegen materialkvalitet. Blant annet tåler den et ekstremt bredt temperaturområde (–52 °C som laveste temperatur), og den har meget lav kobberkorrosjon, noe som forlenger snekkedrevets levetid, lover Rototilt.

Energibesparelser

– Det er ingen tilfeldighet at vi bruker olje i tiltrotatorene våre. Olje leder bort varme bedre enn fett, og bedre avledning gir mindre slitasje. I tillegg er service og daglig vedlikehold betydelig enklere med olje. Med vår nye olje forlenges serviceintervallene til 500 timer for første service, og deretter 1000 timer. Rototilts helsyntetiske olje bidrar til energibesparelser gjennom nesten hele syklusen, forteller Mitterer.

Den syntetiske oljen, som ikke inneholder polymerer, er av høyere kvalitet og har lengre holdbarhet enn mineralolje på grunn av lavere volatilitet, skriver Rototilt i pressemeldingen.

Øvrige fordeler med Rototilts Fully Synthetic Gear Oil, ifølge produsenten:

  • Spesialprodusert for Rototilt® snekkedrev.
  • Bedre smøreegenskaper enn mineralolje.
  • Bredt temperaturområde.
  • God kompatibilitet med andre mineraloljer.
  • Leder varme bedre enn fett.
  • Lav mekanisk friksjon.
  • Lett å fjerne partikler ved oljeskift.
  • Lang levetid gir god totaløkonomi.