Ny sorteringsklype for minigravere

Engcon har utviklet sorteringsgripen SK02. Den veier litt over 100 kg, noe som gjør den spesielt tilpasset for små gravemaskiner på 1,5-3 tonn.

– Vår filosofi er at vi skal tilby de beste og mest etterspurte redskapene som kan kobles under en tiltrotator. Den nye sorteringsgripen passer derfor kundene svært godt, sier Johan Johansson, konstruktør hos Engcon, i en pressemelding.

– Ønsket av kundene

Ifølge Engcon har den nye og mindre gripen lenge vært ønsket av deres kunder som bruker minigravere. De har ment at den minste modellen, SK05, har vært for stor for deres maskiner. Med en vekt på kun 109 kg, en bredde på 400 mm og en maksimal gripekraft på 5,7 kN, er den nye SK02 tilpasset for gravemaskiner på 1,5-3 tonn.

Annonse

I likhet med de fleste hydrauliske redskaper fra Engcon, er grinden/festet skrudd og dermed lett å tilpasse til festetypen som bæremaskinen har. SK02 har også skrudde spareskjær, er klargjort for gravetenner og kan også fås med tette sider for å kunne brukes som gripeskuff.