Ny robust Cat-telefon

Cat phones lanserer Cat B35, en fallsikker, støvsikker og vanntett telefon med stor batterikapasitet.

Den 4G-aktiverte mobiltelefonen har også flere av funksjonene man forventer av en smarttelefon, som rask nettsurfing og tilgang til apper.

«Dumtelefon»

Cat B35 er ifølge en pressemelding skapt for å brukes i røffe miljøer av kunder som behøver en telefon de kan stole på. Den er tilknyttet 4G LTE-nettverket, med støtte for VoLTE og VoWiFi. Brukerne kan også dra nytte av noen av de tilkoblede tjenestene en smarttelefon har, som e-post, sosiale medier, kart, søk og Google Assistant.

Annonse

Ifølge pressemeldingen er «Dumtelefoner» (mobiltelefoner med begrensede funksjoner) en viktig bestanddel av Cat phones portefølje, hvor Cat B35 er det nyeste produktet i dette segmentet. Cat B35 egner seg for de som behøver en pålitelig mobiltelefon gjennom lange arbeidsdager, og for virksomheter som vil gi sine ansatte en rimelig telefon som sørger for at de er tilgjengelige på arbeid.

Cat B35. (Foto: Cat phones).

Cat B35. (Foto: Cat phones).

Robust

I likhet med de øvrige mobiltelefonene fra Cat phones, er Cat B35 røff, robust og testet under ekstreme forhold, heter det i pressemeldignen. Den er IP68-sertifisert, vanntett ned til 1,2 meter i opptil 35 minutter og tåler gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. I tillegg er den støvsikker og tåler ekstreme temperaturer. Det store 2300mAh-batteriet skal gi 12 timers taletid, og skal holde i 30 dager om telefonen ikke er i bruk.

– Cat B35 utgjør en viktig utvikling for vår portefølje, hvor vi tilbyr 4G-funksjoner til et nytt publikum. Til tross for at dumtelefoner har hatt jevn nedgang i markedet generelt i 2018, er det fortsatt store muligheter i visse segmenter. Særlig gjelder dette i den robuste sektoren, med bedrifter og privatpersoner som ønsker å unngå høye reparasjonskostnader og utfordringer med brukervennlighet. Med 4G-funksjoner i tillegg, gir Cat B35 tilgang til tilkoblede tjenester for et nytt publikum. Dette resulterer i et attraktivt alternativ, både for kundene våre og for våre operatørpartnere, sier Peter Stephens, adm.dir. i Bullitt Group, som er global lisensinnehaver for Cat (Caterpillar Inc.) mobiltelefoner.

Cat B35 blir tilgjengelig i oktober.

Nøkkelfunksjoner for Cat B35:

 • Stort 2300mAh-batteri
 • IP68 støvsikker og vanntett, testet i vann på 1,2 meters dyp i 35 minutter
 • Testet for gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde
 • MIL SPEC 810G
 • Motstandsdyktig mot vibrasjon, sand, salt, tåke og trykk
 • KaiOS 2.5
 • Forhåndsinstallerte apper: Google Assistant (aktiveres ved langt trykk på midten/”OK”-knappen), Google Maps, Google Search, YouTube
 • Fra KaiStore: Facebook, Twitter og andre
 • Fjernlås og slettefunksjon i tilfelle tyveri
 • LTE (4G) med støtte for VoWiFi og VoLTE (nettverksavhengig)
 • Nano SIM, dobbel og enkel SIM variant
 • WiFi og WiFi hotspot
 • Bluetooth ® 4.1
 • Mikro-USB 2.0
 • aGPS, GPS, Glonass
 • Hodetelefonutgang
 • Qualcomm 8905 Dual core 1.3GHz Chipset
 • 2.4” QVGA fargeskjerm
 • 2MP kamera
 • 4GB ROM, 512 MB RAM (utvidbar med MicroSD)
 • FM-radio