Hvem blir norgesmester?

Neste uke braker det løs: Blant 28 anleggsmaskinførerlærlinger skal norgesmesteren kåres.

Under Yrkes-NM 2018, som arrangeres på Hellerudsletta 23.-25. oktober, skal unge, lovende yrkesfaglærlinger fra hele landet konkurrere om å bli best i sitt fag.

– Høyt nivå

– Vi gleder oss til å se dyktige maskinførerlærlinger fra det ganske land som konkurrerer i ulike maskinførerkonkurranser. De skal kjøre både gravemaskin, hjullaster og dumper, og sammenlagtvinneren kan kalle seg norgesmester. Vi vet fra tidligere år at nivået er høyt, så det blir nok en jevn og spennende konkurranse, sier John-Are Silset. Han er daglig leder ved Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) Region Øst, som har hovedansvaret for gjennomføringen av maskinførerkonkurransene under årets Yrkes-NM på Hellerudsletta.

Annonse

På Yrkes-NM 2018 skal hundrevis av lærlinger konkurrere i 28 forskjellige yrkesfag, alt fra frisør og konditor til elektriker og billakkerer. Anleggsmaskinførerfaget ble for første gang innlemmet i Yrkes-NM i 2010, som gikk av stabelen på Lillehammer, og har siden vært en selvskreven del av arrangementet.

10 000 kroner

Det vil bli kåret en vinner for hver av maskintypene, og sammenlagtvinneren premieres med et gavekort på kroner 10 000 fra MEF/OKAB. Gullmedaljen gikk til Aust-Augder i 2014 og Sør-Trøndelag i 2016. Torsdag denne uken blir det avgjort hvem som blir norgesmester i 2018.

Les mer om Yrkes-NM her.

På OKABs Facebooksider blir alle deltagerne presentert.