Lanserer jernbanegrabb for tunge oppgaver

Rototilt lanserer en helt ny grabb som er spesialutformet for tyngre arbeidsoppgaver på for eksempel jernbanen, der man håndterer sviller og skinner.

– Vi har merket etterspørsel etter en kraftigere gripemodul som er optimalisert for arbeid på jernbanen, og derfor er det veldig godt å kunne tilby kundene våre et slikt alternativ. Jernbanegrabben er konstruert for å være lett og sterk, og den er vinklet 40° for å effektivisere arbeidet, forteller Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt, i en pressemelding fra selskapet.

Fleksibilitet

Den nye grabben er optimalisert for å kunne brukes samtidig som øvrig redskap fra Rototilt. Den er basert på det samme prinsippet som Rototilts øvrige gripemoduler, med dokking mot redskapsfestet. Brukeren kan dermed utføre mange forskjellige oppgaver og enkelt bytte mellom forskjellig redskap, ifølge Rototilt.

Annonse

Sikkerhet

Grabbens sylindere har lastholdeventiler som skal sørge for at lasten sitter sikrere hvis hydraulikksystemet mister trykket. Med Rototilts øvrige sikkerhetsløsninger, som ICS SecureLock på både maskinfeste og tiltrotator, innebærer det at du kan arbeide trygt og effektivt, ifølge heter det i pressemeldingen.

– Sikkerhet er viktig for oss, og det er noe vi arbeider med for alle produktene våre. Brukeren skal føle seg trygg med Rototilt. Som et ledd i vår helhetsløsning har grabben integrerte lastholdeventiler, uttaler Ekström.

Tekniske fakta: Jernbanegrabb RR820

  • Gripekraft, spiss–spiss: 20 kN
  • Vekt: ca. 160 kg
  • Min. grabb-bredde, åpen: 820 mm
  • Min. grabb-bredde, stengt: 0 mm
  • Maks. løftekapasitet: 5000 kg
  • Maks. hydraulikktrykk: 25 MPa
  • Egnede tiltrotatorer og redskapsfester: R4 med feste S45 RR/QC45 RR, R5 med feste S60 RR/QC60 RR