Samlet alle ansatte til felles dag med kurs og fest

Alle bedrifter er pålagt å gi opplæring i utstyr, sikkerhet og vedlikehold. GDA AS og Gjerden Fjellsikring AS samlet hele staben til felles kursdag med opplæring i «alt» – og deretter en fest for hele gjengen.

SVARSTAD: – Her er vi innom mer eller mindre alt vi driver med. Gutta får oppfrisking og opplæring i alt utstyr ute. Oppdatering på riktige måter, og informasjon om nye metoder fra leverandører. For at alt skal brukes riktig med tanke på HMS og sikkerhet. Vi ser også for oss en positiv effekt i å få ned vedlikeholdskostnader.

Ove Dahl, GDA AS

SJEFEN: Ove Dahl er daglig leder og deleier i GDA AS.

Det sier daglig leder Ove Dahl i entreprenørselskapet GDA AS. Kabel- og fiberspesialisten har hovedkontor i Svarstad i Vestfold, sammen med Gjerden Fjellsikring. De to selskapene har delvis samme eierskap.

Annonse

Opplæring

En fredag i begynnelsen av september inviterte de to selskapene til en stor, felles dag med opplæring og oppfrisking i alt av utstyr for alle ansatte.

15 leverandører var representert, og det hele var organisert med stands rundt på det store området.

Trygg bruk av motorsag

FARE: Roy Jensen fra Stihl orienterer som riktig og sikker bruk av motorsag. F.v. Bjørn Trudvang, Ole Petter Thorstensen og Ivar Torkelsen sa seg godt fornøyd med dagen.

Her sirkulerte grupper av ansatte mellom alle standene, og fikk en oppfrisking og gjennomgang på alt av lastebil, maskiner og småutstyr som brukes i bedriften.

De to bedriftene er som alle andre bedrifter pålagt å sørge for opplæring, gjennom Arbeidsmiljøloven og andre myndighetskrav. Dette har altså GDA AS og Gjerden Fjellsikring AS valgt å løse gjennom ett stort arrangement.

Bård Beylich i Motek AS og Kristoffer Vegheim i Terox AS

RO: – Bra tiltak! Vi får ro til å gå gjennom ting bedre enn ute på arbeidsplass, sier selgerne Bård Beylich (t.v.) i Motek AS og Kristoffer Vegheim i Terox AS.

Ikke bare fikk bedriftene unnagjort all opplæring som uansett må gjøres. De fikk også laget en sosial dag og kveld ut av det, der hele staben var samlet på én gang.

Og med en dugelig fest med langbord, mat og musikk etterpå.

Internskole

Nasta opplæring hos GDA AS

PIGG: Teknisk sjef Knud Gaarde i Nasta orienterer om riktig bruk av pigghammer til f.v. Øystein Torkildsen, Per Ivar Gjelstad og Bjørn Trudvang. Maskinselger Kjell Sørensen i Nasta følger med helt t.v. (Foto: Jørn Søderholm)

– Vi hadde en tilsvarende runde for ca tre år siden. Da var det ikke fullt så mye som her. Vi så at det var et godt tiltak for å friske opp i hukommelsen til gutta ute, og vi har også blitt en del flere. Det er viktig å sørge for at alle ute har cirka den samme kunnskapen, sier Dahl.

 

Tor Arne Kvalevåg fra Felleskjøpet gir en oppfrisking i bruk av Heatwork.

FELLESKJØPET: Tor Arne Kvalevåg fra Felleskjøpet ga en oppfrisking i bruk av Heatwork. (Foto: Jørn Søderholm)

GDA AS er også i gang med å lage sin egen «internskole». Her lager hver av anleggslederne en skriftlig gjennomgang av sitt fagområde. Det hele blir sydd sammen til et felles kompendium som alle nyansatte må sette seg inn i, og som er tilgjengelig som oppslagsverk for alle ansatte.

– Kjempetiltak! En nyttig gjennomgang for oss, og en trivelig dag sosialt.

Det sier Jan Edgar Kleven, en av de mange ansatte vi snakket med som var strålende fornøyd med den felles opplæringsdagen.

Terox AS hos GDA AS.

Ainakas Visniauskis (bak) og Ronny Lorentzen fra GDA AS får en gjennomgang av diverse utstyr av Krisoffer Vegheim (t.h.) og Odd Sverre Johansen (t.v.) i Terox AS. (Foto: Jørn Søderholm)