Storsatsing for AS Sigurd Hesselberg

Etter lang driftstid på Økern flytter konsernet, med blant annet Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS, til et nytt gigantbygg sør for Kløfta.

Bulk Infrastructure AS som utvikler området, står for oppføring av konsernets nye kontorer, lager og verksted på Lindeberg.

– Dette gleder vi oss voldsomt til, sier adm. dir. Kai Paulshus i AS Sigurd Hesselberg i en pressemelding.

Annonse

Hesselberg ble grunnlagt i 1897 og har i dag store agenturer som Komatsu, Linde, Manitou og Bomag.

Innflytting i 2020

Det nye bygget på hele 16.000 kvadratmeter skal stå klart i løpet 1. halvår 2020. På tomten som er på ca. 40 mål skal alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme tak.

– Vi har gjort grundige vurderinger i markedet, men fant tidlig ut at Bulk Infrastructure AS, som satt på eiendommen, hadde lokaliseringen, erfaringen og kompetansen vi ønsket for et videre samarbeid om nytt bygg, sier Kai Paulshus.

– Vinn-vinn-situasjon

Peder Nærbø i Bulk Infrastructure mener Hesselberg har gjort det eneste rette på flere områder.

– Hovedstaden vår trenger at flere store bedrifter flytter ut fra sentrum og heller frigjør plass til boliger i sentrumsnære strøk. Vi er skråsikre på at Hesselberg vil oppnå bedre logistikk internt og for kundene sine ved denne beslutningen, sier Nærbø i pressemeldingen.

Nærbø mener at ved å flytte logistikk ut av indre bykjerner vil dette medføre økt lønnsomhet for bedriftene, samt gi mindre trafikk i sentrum. Han mener det er viktig for miljøet at denne type virksomheter ligger optimalt for at transporten skal bli kortest mulig og dermed begrense CO2-utslippene. Lokasjon på Lindeberg gir derfor besparelser på transportkostnader og miljø for bedriftene som etableres der.

– Fra et miljø- og bedriftsperspektiv er dette en vinn-vinn-situasjon, sier Nærbø.

Godt synlig langs E6

På den nye tomten vil Hesselbergs kunder kunne komme og teste ut maskiner på et helt nytt demo-område både ute og inne. Nybygget på Sørum vil være godt synlig langs E6, med Lindeberg stasjon som nærmeste togstasjon.

– At vi har aksjonærer som er villig til å satse så stort ser vi på som en utrolig tillitserklæring av det vi gjør her i Hesselberg. Våre aksjonærer har vært på jakt etter tomt en stund og hovedutfordringen har vært å finne en tomt som var stor nok for våre behov. Nå vil vi være godt plassert langs E6 på vei opp til Gardermoen og har den plassen vi trenger. Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling. Dette er et bygg for fremtidens Hesselberg, sier Kai Paulshus.