Prime Tech multimaskin som knuser det meste

Prime Tech multifunksjonmaskiner har én misjon her i verden: De freser og knuser det som kommer i dens vei. Være seg kvist, stubber, trær, asfalt, stein eller miner og eksplosiver. Denne «lille» veier ti tonn, drives av en 160 hk Cummins og er akkurat levert til sin norske kunde.

Det er Skjetne Maskin AS som nå forteller at de har begynt å selge Prime Tech beltegående multifunksjonsmaskiner, og har akkurat levert sin først maskin.

FRESER: Prime Tech er en serie beltegående maskiner som bærer fresehoder til det meste.

Det var en brukt Prime Tech PT-175 til Nye Rubb & Stubb AS, som satser på nydyrking med base fra Kristiansand. Maskinen har et fresehode beregnet på trær og annen vegetasjon. Herligheten veier ti tonn. Bak hytta bor en 160 hk Cummins.

Annonse

Prime Tech beltegående redskapsbærere

Prime Tech – avdeling eid av italienske FAE-Group – består av et spekter beltegående multimaskiner og redskapsbærere for ujevnt terreng og tøffe forhold.

– Den lave vekten og det lave marktrykket gjør maskinene veldig egnet på bløtt underlag. De kan jobbe i opptil 45 graders sidehelling uten utfordringer. De kan utstyres med ulike typer fresehoder etter bruksområde, sier Kristian Skjetne i Skjetne Maskin AS.

Her er en video Skjetne selv har laget med nevnte Prime Tech. (Fortsetter under videoen) 

Grovt sett finnes Prim Tech i to produktlinjer. PT-serien er den eneste av dem du med særlig sannsynlighet kan komme i befatning med. De er nemlig for landbruk, skog og anlegg, med ting som vegetasjon, stein og asfalt på menyen. PT D-serien er noe smalere i bruksområdet: Minerydding og fresing av utdetonerte eksplosiver.

Opp til 600 hk

MOTOR: En 160 hk Cummins bor i hula bak hytta. (Foto: Skjetne Maskin)

MOTOR: En 160 hk Cummins bor i hula bak hytta. (Foto: Skjetne Maskin)

Prime Tech-maskinene kommer i et utvalg størrelser basert på motorstørrelser opp til 600 hk, med motorer fra Cummins eller Caterpillar, med hydrostatisk fremdrift.

Oscillerende understell – bevegelige underruller – gjør mer behagelig å kjøre, og holder bedre trekkrefter på beltene. Samme prinsipp brukes på en del dosere, feks Cat D8 i videoen under. (Artikkelen fortsetter etter videoen)

Prim Tech maskinene kan arbeide i opp til 6,5 km/t. Maskinen styres fra én joystick, med en rulle som regulerer hastigheten. På den andre joysticken sitter hydraulikfunksjonene til utstyret foran.

Hytta er i følge Skjetne både romslig og sikker, med godkjenning innen FOPS, ROPS og OPS.

– De brukes som oftest til nydyrking, vegetasjon- og stubbefresing, bygging og rehabilitering av vei og asfaltfresing. Dette er maskiner som er ment for å leve lenge, slik at man kan drive sitt arbeide effektivt med lave vedlikeholdskostnader, sier Skjetne.

 

 

(skjetne_primetech1) MOTOR: En 160 hk Cummins bor i hula bak hytta. (Foto: Skjetne Maskin)

(skjetne_primetech2) FRESER: Prime Tech er en serie beltegående maskiner som bærer fresehoder til det meste.

(skjetne_primtech3) FØRST: Trond Ivar Trondsen i Nye Rubb & Stubb AS fikk overlevert første Prime Tech fra Skjetne Maskin, en brukt PT-175.