Kobelco, engcon og Leica samarbeider

Har utviklet automatisk høyde- og tiltfunksjon for gravemaskiner. Kommer på Kobelco-graver våren 2019.

Kobelco Construction Machinery har sammen med tiltrotatorprodusent engcon og Leica  Geosystems utviklet en automatisk høyde- og tiltfunksjon for sine gravemaskiner.
Takket være samarbeidet aviserer nå Kobelco at man til våren vil begynne å selge modellen SK200/SK210-10 med engcons tiltrotator og Leica gravesystem, som sammen skal gjøre gravearbeidene mer effektive og lønnsomme. Det skriver engcon Group i en pressemelding.

De tre selskapene har utviklet en egenskap som gir automatisk tiltfunksjon for engcons tiltrotator i kombinasjon med automatisk stikke-, bom- og skuffefunksjon. Dette innebærer at gravemaskinen og det såkalte ICT-systemet (Information and Communication Technology) automatisk gir rett høyde og fall/tiltvinkel på skuffen. Dette vil øke effektiviteten dramatisk på Kobelcos gravemaskiner, heter det i pressemeldingen.

Annonse

– Vi er utrolig stolte og glade for å ha fått være med i dette prosjektet sammen med Kobelco og Leica Geosystems. Jeg er sikker på at dette er starten på noe større innen bransjen, sier Krister Blomgren, adm.dir. i engcon Holding.

Se video her: