Telefonen som tåler en trøkk

Bullitt Group og Cat Phones lanserer nå sitt nye flaggskip – Cat S61. Den er en oppgradering av Cat S60, med forbedret termisk bildekapasitet, innebygd laser for avstandsmåling og sensor for måling av innendørs luftkvalitet.

Forbedret termisk kamera

Cat S61 har to kameraer: Et optisk kamera og et integrert FLIR termisk kamera, som har forbedret programvare for høyere bildekontrast og et utvidet temperaturspenn, hvor temperatur helt fra -20°C til 400°C kan registreres og måles. I tillegg kommer enheten med en oppgradering på fotokameraet fra VGA til High-Definition, ifølge en pressemelding.

Også MyFlir-applikasjonen er oppgradert hos Cat S61. Nye funksjoner som tips og råd er tilgjengelig på enheten og et forum hjelper brukerne å få mest mulig ut av telefonens termiske bildemuligheter.

Annonse
Telefonen er både støvsikker og vanntett og skal tåle gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. (Foto: Bullitt Group).

Telefonen er både støvsikker og vanntett og skal tåle gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. (Foto: Bullitt Group).

Nye bruksområder

Med Cat S61 er det mulig å overvåke utstyr og maskiner med høyere temperatur, gjøre kjøretøysdiagnostikk og asfaltovervåking, loves det i pressemeldingen. I tillegg er alle tidligere funksjoner beholdt, som identifikasjon av varmetap rundt vinduer og dører, å registrere fukt og manglende isolasjon, å oppdage overopphetede elektriske apparater og overbelastede strømkretser, samt å se i bekmørke eller gjennom tåke og røyk.

Foto: Bullitt Group

Sensor varsler dårlig luftkvalitet

Enkelte arbeidsmiljøer er utsatt for dårlig luftkvalitet. For å varsle brukeren om høye nivåer av forurenset luft (flyktige, organiske forbindelser eller VOCs), har Cat S61 en sensor fra Sensirion som måler innendørs luftkvalitet. Vanlige kilder til forurenset luft i arbeidsmiljøet er maling, løsemidler, tepper, møbler, drivstoff og rengjøringsmidler.

Smarttelefonen overvåker luftkvaliteten og varsler brukeren når et usunt arbeidsmiljø er identifisert, slik at brukeren kan gjøre nødvendige tiltak som å åpne vinduer eller å ta en pause. Sensoren måler også både luftfuktighet og temperatur.

Laser for område- og avstandsmåling

Cat S61 har også laserassistert avstandsmåler. Denne kan måle avstander opptil åtte meter fra telefonen, kalkulere området som måles og skifte mellom metriske og imperiske mål, lover produsenten. All data blir lagret i bildet som tas ved målingen. Slik kan man senere justere eller estimere alternative mål, uten å måtte dra tilbake til stedet.

Foto: Bullitt Group

Robust, for utendørs bruk

Telefonen har en 5.2” FHD-skjerm, beskyttet av Gorilla Glass 5. Cat S61 har ifølge produsenten en robust funksjonalitet, inkludert standarden IP68 og IP69. Telefonen er støvsikker og vanntett ned til tre meters dybde i en time, samt beskyttet mot høyt vanntrykk på nært hold og vannstråler med høy temperatur. Den samsvarer med den militære standarden MIL Spec 810G og er utviklet for å kunne overleve gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde.

– Vi vet at 60 prosent av brukerne av Cat S60 bruker det integrerte termiske kameraet minst én gang i uken. Forbedringene rundt temperatur og oppløsning i den nye Cat S61 vil nå muliggjøre termisk bildebehandling for mange flere brukere og situasjoner. Med de øvrige og genuint nyttige verktøy som følger med, er det rett og slett ingen annen smarttelefon på markedet som kan gjøre alt det Cat S61 kan, uttaler Peter Stephens i pressemeldingen. Han er adm.dir. i Bullitt Group, som er global lisensinnehaver for Caterpillars mobilenheter.

Cat S61 blir tilgjengelig i juli for bestilling fra www.catphones.com, samt hos Telenor, Elkjøp, Power, Komplett og Euronics. I tillegg blir enheten tilgjengelig hos Atea, Techstep, Ucom, Telering og Telia Bedrift Senter.

Nøkkelfunksjoner hos Cat S61:

 • Robust funksjonalitet
  • Aluminiumforsterket ramme
  • MIL Spec 810G
  • Utviklet for å tåle gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde
  • IP68 + IP69 støvsikker og vanntett, testet i vann på tre meters dyp i en time
  • Skjermen er beskyttet av det nyeste Corning® Gorilla® Glass 5
 • FLIR termisk kamera: Lepton
  • Temperatur kan registreres helt fra -20°C til 400°C
  • Forbedret MyFLIR app
  • Forbedret FLIR MSX bildeoppløsning
 • Innebygd laser for område- og avstandsmåling opptil 8 meter
 • VOC sensor for måling av innendørs luftkvalitet og luftfuktighet
 • Android™ Oreo (med oppgradering til P)
 • 5.2” lyssterk FHD-skjerm, optimalisert for utendørs bruk
  • Skjermen kan brukes med både hansker og våte fingre
 • Stort 4500mAh kapasitetsbatteri, QC4.0-kompatibel
 • 16MP kamera bak, 8MP frontkamera, 4K video
 • 4GB RAM, 64GB ROM (utvidbar med MicroSD)
 • 2.2GHz Octa-core prosessor (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • Forbedret GPS, BT5.0, NFC, dobbeltbånds WiFi (2.4GHz/5GHz)
 • Kategorisert appkatalog for brukere av robuste enheter