To nye rekkevidde-spesialister fra Hitachi

Du har plass til en 14-15-tonner, men skal grave flere meter dypere enn den greier. Hva gjør du? Hitachi ZX135US-6 med teleskopstikke kan være en løsning. 210 i Clamshell teleskopversjon går enda mer i dybden.

Maskinen er en standard ZX135. I stedet for standardstikka har den en teleskopisk stikke med to meter utskyt som kan nå ned til nær åtte meters gravedybde. Den nye varianten av Hitachis gamle kjenning sto utstilt på den franske Hitachi-importørens stand på Intermat i April.

– Et kompakt alternativ til større gravemaskiner, som oppfyller et behov for rekkevidde på trange områder, sier Hitachi Construction Machinery Europe i en pressemelding.

Annonse
LENGRE: Hitachi ZX210 Clamshell. Nå i serie 6.

LENGRE: Hitachi ZX210 Clamshell. Nå i serie 6.

210 Clamshell teleskopstikke

Ved siden av den teleskopiske 15-tonneren sto en annen maskin du kan gå i dybden med: ZX210LC-6 i Clamshell teleskopstikkeversjon.

Ingen ny maskin, men har nå som resten av programmet kommet i serie 6. En maskin av 210 størrelse, men langtifra en standard 210.

Stikka er lang som en tannlegetime. Med en sinnrik mekanisme av vaier og hydraulikk kan grabben rekke ned til 21 meters dyp om det trengs. Hytta sitter nesten en meter lenger fram enn på standard 210, og har ytterligere 1,3 meter utskyt framover for å gi føreren sikt ned i avgrunnen han graver i.

210 Clamshell teleskopstikke er for øvrig «lillesøster» til Hitachi 350 av samme konsept, på videoen under.