Nyheter på batteri og diesel fra Wacker Neuson og Kramer

Batteri: Vibroplate og 1700 kilos graver. Diesel: 3,5-tonner med og uten hekk, og en ni tonns hjullaster med firehjulsstyring. Dette er årets nyheter fra Wacker Neuson og fetter Kramer.

Batteridrevet anleggsutstyr øker i utvalg og omfang. Wacker Neuson en av dem som slåss om plassen i lokomotivet på et tog som er i ferd med å øke farten.

Innendørs demo

Innendørs demo-område er ikke så vanlig på anleggsmesser. I vår bransje er vi vant til dieseldrevet utstyr, som må vises fram utendørs.

Annonse

Wacker Neuson var den eneste utstilleren på Intermat 2018 med utelukkende innendørs demonstrasjon av gravemaskiner, hjullastere, vibroplater og stampere.

Alt elektrisk og batteridrevet. Årets største elektriske nyhet fra Wacker Neuson er minigraveren EZ17e. Det er deres første fullverdig batterirevne maskin, etter at de har hatt en liten «dual power» graver med eksternt aggregat på markedet et par år. (Fortsetter under videoen) 

https://www.facebook.com/anleggsmaskinen/videos/2141938485823866/

Wacker Neuson EZ17e på batteri eller nettstrøm

Wacker Neuson EZ17e kan gå på batteri, eller en kan gå på nettstrøm gjennom kabel. Gjerne også lades mens den brukes.

– Ideellt for miljøer der utslipp og støy må holdes på et minimum. Med «zero-tail» tar den også minimalt fysisk plass, sier Wacker Neuson i en pressemelding.

Alle hydrauliske funksjoner og kapasitet være akkurat som på EZ17e sin dieseldrevne broder. Batteriet er integrert i motorrommet. Batterimaskinen veier omtrent det samme og er like lett å frakte på henger som sin diesel-bror.

Wacker Neuson rakk ikke å få batterigraveren EZ17e til Norge tidsnok til Vei og anlegg i mai.

Batteri og lading

Batteriet skal holde «en hel arbeidsdag», uten at det er spesifisert ned timer, minutter og driftsforhold. Det kan lades over natta med strøm fra en hvilken som helst 230V-kontakt, eller på fire timer der man har tilgang på 400V til hurtiglader.

Den batteridrevne graveren krever mindre vedlikehold enn en konvensjonell, og produsenten mener den er godt egnet for utleiemarkedet.

En annen elektrisk nyhet av året er vibroplaten AP1850e, der batteriet er det samme som i en batteridrevet stamper fra samme sted. Denne ble også vist på Vei og anlegg i mai.

Kramer 8155 hjullaster

FLAGGSKIP: Kramers nye, største hjullaster 8155. Ni tonn, tippvekt 5,6 tonn og styring på alle fire.

Nyheter på diesel

Men fortsatt er det diesel som gjelder på større utstyr.

Wacker Neuson-konsernet – inkludert Kramer – viste også fram flere nyheter av den konvensjonelle sorten.

Her merker vi oss spesielt to:

  • Kramer 8155, en ni tonns hjullaster med firehjulsstyring og en tippvekt på 5,6 tonn.
  • Wacker Neuson ET 35 og EZ 36, kompakte 3,5 tonns gravemaskiner hhv med og uten hekk. Både prestasjoner og interiør er nytt og friskt.
Wacker Neuson EZ36

DIESEL: To nye Wacker Neuson 3,5-tonnere på diesel. Dette er hekk-løse EZ36.