Michelin lanserer nytt luftløst skidlasterdekk

Litt styrete med luft, ventiler og sånt? Her er det bare å glemme det. Nytt luftløst dekk til Bobcat og andre skidlastere fra Michelin.

Michelin X Tweel er et luftløst radialdekk som passer perfekt til mange bruksområder hvor man kjører på ulike veier og underlag. Dekket lanseres med to ulike dekkmønster, der Hard Surface Traction-modellen har en maksimal levetid ved bruk på belagt veidekke.

Luftløse dekk

Michelin X Tweel dekk

Michelin X Tweel, nytt luftløst dekk til skidlastere. (Foto: Michelin)

Dette er fordelene Michelin peker på ved å bruke luftløse dekk i motsetning til de mer tradisjonelle luftfylte dekkene:

Annonse

Vedlikeholdsfritt: Michelin X Tweel erstatter nåværende dekk, hjul og ventilenhet. Det er ikke behov for monteringsutstyr for montering av hjul og dekk.

– Når de er montert på kjøretøyet, må man heller ikke kontrollere lufttrykket, sier Michelin Nordic i en pressemelding.

Komfortabelt og stabilt: Ettersom dekket gir utmerket stabilitet, kan kompaktlasteren jobbe raskere og med høyere komfort, noe som vil øke produktiviteten. Føreren vil ikke bli like sliten og effektiviteten vil forbedres.

Mindre sprett

– Michelin X Tweel gir en jevn kontaktflate med en levetid som er to til tre ganger lenger enn luftdekk med samme mønsterdybde. I tillegg vil man oppleve mindre sprett og «rebounds», som er typisk for luftdekk, på grunn av den unike energioverføringen gjennom polyuretan-eikene, opplyses det.

Ingen stopp: Michelin X Tweel har egenskapene til et luftdekk, men uten risikoen for kostbare stopp i arbeidet som følge av punktering eller andre ytre påvirkninger.

Michelin X Tweel består av en universell 8-hulls skive i tungt stål som gjør det enkelt å feste hjulet på alle vanlige kompaktlastere. Dekket har et dypt og åpent dekkmønster for selvrensing og trekkraft. Et beskyttet underlag gjør det mulig å regummiere dekkmønsteret om og om igjen.

Stivt og solid

Nullgradersbelter og ComposiCoil, en patentert design, gir dekket en meget god lateral stivhet, samtidig som dekket har en uslåelig motstandskraft mot skader og støt.

De kraftige polyuretan-eikene gjør dekket i stand til å håndtere store belastninger og er motstandsdyktige mot støt. Kjøringen blir mykere og gir en unik energioverføring som reduserer støt som kan oppstå med luftfylte dekk