Vindkraftkontrakter for halv milliard

Stangeland har signert vindkraftkontrakter på mellom 400 og 500 millioner kroner.

Kontraktene er signert med Norsk Vind Energi AS og Siemens Gamesa Renewable AS og gjelder bygging av Bjerkreim Wind Farm, som blir Norges største når den åpner i 2019. Dette skriver Stangeland i en pressemelding.

70 turbiner, 5 mil vei

Arbeidene inkluderer bygging av nesten 45 km internveier, samt 5 km adkomstvei og en ny bro for transformatortransport. I disse veiene graves kabelgrøfter hvor 33 KV-kabler legges og sammenkoples med alle 70 turbinene som er plassert i terrenget mellom Vikeså i Bjerkreim kommune og Brusand i Hå kommune i Rogaland.

Annonse

– Vi er svært glade for å være i mål med signeringen av enda et vindkraftprosjekt. Stangeland har opparbeidet seg omfattende kunnskap og erfaring med vindkraftprosjekter. Det er svært tilfredsstillende at denne kompetansen gir oss nye oppdrag, sier markedssjef i Stangeland Maskin, Tore Voster, i pressemeldingen.

125 meter høye

Det skal opparbeides 70 hardstands hvor hver posisjon er i størrelse ca. 1/3 del av en fotballbane. Her skal kranmontasje foregå for turbiner som har «hubhight» på 125 meter. Kontrakten omfatter også bygging av intern transformatorbygning for vindparken. En av kontraktene omfatter bygging av fundament for turbiner hvor løsningen er «Rock Anchor Foundation», som betyr en løsning med stålforankring til berg og betong.

Prosjektet har en byggetid på nesten to år, og vil være ferdig for produksjon av fornybar energi høsten 2019. For Stangeland og deres underleverandører vil kontraktene i gjennomsnitt gi arbeid for omtrent 75 personer og en maskinpark på cirka 45 enheter.