Ny Rototilt for de aller minste

Nye R1 er Rototilts nye tilbud til de aller minste. Det vil si små gravere 1,5-3,5 tonn. Den har samme finesser som sine større brødre – unntatt én ting.

Den nye R1 var én av nyhetene Rototilt viste for det norske publikummet på Vei og anlegg i begynnelsen av mai. Den erstatter RT10 i samme størrelse. I april lanserte samme produsent den litt større tiltrotatoren R2.

Den er er tilpasset kompaktmaskiner mellom 1,5 og 3,5 ton, og er basert på det samme konseptet for de større modellene i plattformen Rototilt R.

Annonse

Høyere trykk i svivel

Det vil si at den har integrert svivel og større fleksibilitet med ulike styresystemer. Den integrerte svivelen takler høyere trykk, og den nye tilten kan levere høyere oljefløde til oljekrevende redskaper gjennom ekstrafunksjonen.

Det eneste R1 mangler – sammenlignet med de større R-enhetene – er Securelock innebygget sikkerhetslås i redskapsfestet.

– Med nyhetene R1 og R2 er hele produktutvalget komplett med styresystemet ICS. Det gir større valgfrihet uansett maskinstørrelse, sier Sven-Roger Ekström, produktsjef for Rototilt Group AB.

Rototilt R1

Kompaktmaskiner er et segment som blir stadig større og som får stadig sterkere og mer teknisk avanserte maskiner.

En stor nyhet i Rototilt R1 er derfor muligheten til å bruke det intelligente styresystemet Innovative Control System (ICS), som har en rekke smarte funksjoner. Med det medfølgende displayet kan føreren enkelt utføre justeringer, samtidig som det gir bedre oversikt over tiltrotatorsystemet.

R1 er klar for serielevering.

PS: På Vei og anlegg viste Rototilt også en tiltrotator i en heeelt annen klasse, som ingen andre har. Mer om den i neste utgave av bladet Anleggsmaskinen. Bestill abonnement her. DS