Nå kommer nye Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter er «sjefen» i varebilklassen ved samme navn. Nå kommer den nye generasjonen til Norge.

Etter en lang periode med mye informasjon om, og høye forventninger til neste generasjon Mercedes-Benz Sprinter er nå lanseringstidspunktet og salgsstart for det norske markedet klart. I tillegg er også prisene klare, opplyser MB-importør Bertel O. Steen i en pressemelding.

Sprinter- og Crafterklassen

Mercedes-Benz Sprinter har mange kunder og brukere i Norge. Sprinter har helt siden første generasjonen ble lansert vært betegnet som selve målestokken i sin klassen, et segment som ofte kalles bare «Sprinter-klassen».

Annonse

Knapt noen bilmodell har større variasjon i bruksområder, fra hard bruk på byggeplasser til VIP transport i luksuriøse minibusser. Kan hende Volkswagen vil si det samme om sin Crafter.

– Torsdag 31. mai 2018 kl.18:00 blir derfor en stor og viktig dag for Mercedes-Benz varebil i Norge. Sprinter-lanseringen vil da foregå i lokalene hos alle våre Mercedes-Benz varebilforhandlere Norge rundt, opplyser Bertel O. Steen i pressemeldingen.

Stort spekter

Nye Sprinter kan leveres i 1700 varianter, i tillegg kommer et stort utvalg av variasjoner via tilgjengelig ekstrautstyr. Salgsorganisasjonen er nå klare og har de nødvendige underlag for å starte salget. Det betyr at offisiell salgsstart var i går, 8. mai.

Annonse

Generelt opplyser importøren at de norske prisene på nye Sprinter vil være tilnærmet lik som for tilsvarende utgave av utgående modell. Garantibetingelsene er de samme, med fem år og 250 000 km.

Forhjulstrekk

Mercedes-Benz Sprinter kan også i den nye generasjonen leveres med bakhjulstrekk, firehjulstrekk eller forhjulstrekk. Sistnevnte oppgis å ha åtte cm lavere innlastingshøyde, og leveres med en ni trinns automatkasse. De to andre leveres med en syv trinns automatkasse.

Den nye generasjonen Sprinter har som seg hør og bør siste skrik i infotainmentsystem, assistent- og trafikksikkerhetssystemer. Dette kommer vi nærmere tilbake til i en prøvekjøring senere.

I 2019 er det også planlagt en elektrisk utgave, som vil få modellnavnet eSprinter.