Importøren sier farvel til Hanix

Kinesiske Hanix greier ikke levere maskiner til Europa. Hardlife kutter ut både import og delesalg på merket.

Hardlife AS har de siste par årene vært eksklusiv importør av Hanix maskiner til Norge, Sverige og Danmark. Nå avslutter selskapet samarbeidet med den kinesiske produsenten.

– Vi hadde store ambisjoner når vi startet dette samarbeidet. Lovnader om leveranser har dessverre ikke blitt overholdt, sier Hardlife-sjef Frode Iversen.

Annonse

Tomt på lageret

Det har i følge en pressemelding fra Hardlife ikke kommet inn nye maskiner til Europa i hele 2018, og lageret i England er nå tomt.

– Dette er årets beste salgstid. Det er uholdbart å fortsette markedsføring når vi ikke kan levere slik våre kunder ønsker. Vi har behov for et visst volum for å kunne etablere et landsdekkende service nettverk og vi har dessverre ikke kunne få dette volumet fra Hanix, sier Iversen.

Hardlife opplyser at de har til nå støttet delesalget for Hanix til tidligere kunder. Dette blir det også slutt på. Fra 1. juli må eiere av Hanix-maskiner ut på leting for å finne deler.

– Vi håper Hanix finner fotfeste i Europa igjen. Det er et populært merke med lange tradisjoner, spesielt i Norge. Men strategisk er dette ikke noe vi kan vente på, sier Frode Iversen .

Hanix minigraver

Hanix-eiere må ut på leting etter deling. Her kjører Ken Richard Sundås i Grimsrud en 900 kilos Hanix på et trykkavløp-prosjekt i Østfold. (Foto: Jørn Søderholm)