Ti nye mannskapscontainere til Fosby

Nylig kom fire trailerlass med komfort og trivsel inn på tomta hos Fosby AS. Eller ti spesialbygde, isolerte mannskaps- og sanitærcontainere, som det også kalles.

SARPSBORG: Det er siste onsdag i mars. Siste dag før påskeferien sender landet i noen dagers dvale. På tomta hos Fosby AS i Sarpsborg er det etter sigende mange blide fjes å se.

Containex moduler

Fosbys nye moduler er godt synlige i gult og sort. (Foto: Limaco)

Tidlig den morgenen rullet nemlig fire vogntog inn på tomten til Fosby. De var lastet med 10 mannskaps-, sanitær- og kontormoduler. Alle spesialbestilt, levert direkte fra Containex i Østerrike.

Annonse

Selvfølgelig i Fosbys lett gjenkjennelige firmafarger gul og sort.

Daglig leder Jon A. Fosby og HMSK-leder Ellen Wold.

Daglig leder Jon A. Fosby og HMSK-leder Ellen Wold. (Foto: Limaco)

– Her i firmaet er vi alle opptatt av ansattes komfort og trivsel på arbeidsplassen, sier Jon A. Fosby i en pressemelding fra Limaco AS, som står for salget av containerne.

For nordisk klima

Fosby valgte moduler med isolering og rustbeskyttelse tilpasset et nordisk klima.

– Med en såpass stor investering ønsket vi maksimal levetid på modulene, og best mulig kvalitet for å stå imot et vekslende norsk klima. Vi valgte derfor en type der stålrammen først renses og deretter heldyppes i et rustbeskyttende grunningsbad, sier Fosby i pressemeldingen.

Containex modul planløsning

Eksempel på en av flere planløsninger. (Illustrasjon: Containex)

Limaco AS representerer Containex i Norge. De har valgt å levere mannskaps, sanitær- og bomoduler utelukkende med isolasjonen Containex kaller «NORDIC +», som de mener er godt egnet i et vekslende norsk kyst- og innlandsklima.

Isolert med PU-skum

Der er veggene er isolert med Polyuretan-skum (PU-skum) i stedet for mineralull.

– PU-skum mister ikke isolasjonsevnen selv om veggplater punkteres. I tilfelle fuktighet vil den ikke kollapse, synke sammen ved eventuelle skader og påvirkes ikke av fuktighet. Du får heller ingen kuldebroer med denne type veggisolasjon, sier Limaco i pressemeldingen.

Stålplatene i Containex sandwich veggelementer med PU-skum er den stiveste og mest robuste typen fra Containex.

Flytte vinduer og dører

De er også vesentlig enklere å skifte ut og flytte på om man ønsker å flytte på vinduer og dører. Gulv og tak er isolert med mineralull.

Fosby er et familieeiet selskap med historie og tradisjoner tilbake til 1931, etablert av Arne Fosby. De var først et rent transportselskap. På 50-tallet utvidet med anleggsvirksomhet, og på 70-tallet med personlifter og stillaser. I dag er Fosby et allsidig entreprenør- og utleieselskap med tjenester og satsningsområder innen anlegg, mobilkraner, kranbil, transport, stillas, lift- og maskinutleie.