Målebok med videokonferanse

Den er en av de fysisk minste anleggsnyhetene i år. Men TSC7 er årets store nyhetlansering for Trimble. Ny målebok med innebygget videokonferanse har verdenspremiere denne uken – og den er allerede på plass i Norge.

PARIS: Måleboken TSC7 er Trimbles nye primære feltløsning for landmålere og andre som benytter seg av Trimble infrastruktur for dataflyt. Den skal i følge en sedvanlig ord- og superlativrik pressemelding være betydelig forbedret fra forgjenger.

Videokonferanse i felt

Vi merker oss blant annet at TSC7 har innebygde videokameraer, både forover og bakover.

Annonse

– Kameraene gjør det mulig for brukeren i felt å snakke med kontoret gjennom videokonferanse. Man kan også ta opp HD-video og stillbilder som kan gi verdifull tillegginformasjon til måledata, sier Trimble i pressemeldingen.

Måleboken TSC7 kan brukes sammen med GNSS rover med Bluetooth kommunikasjon, eller totalstasjon over radio.

Programvare for stikker og formann

Samtidig med nye TSC7 slipper Trimble to nye programvareløsninger for posisjonering og arbeid med data.

  1. Siteworks for landmålere, med SPS986 GNSS, TSC7 målebok og Siteworks programvare. Landmålere kan jobbe med komplette 3D modeller og store datasett.
  2. Siteworks for ledere, med SPS GNSS, T10 Tablet og Siteworks programvare. Kan kjøre Business Center, MS Office og jobbe med data i felt uten å bruke laptop.

Trimble SPS986 er for øvrig en ny kombiantenne som kan være både GNSS-rover og basestasjon.

På Vei og anlegg

Trimble Earthworks.

Trimble Earthworks. (Foto: Jørn Søderholm)

Både den, TSC7 og den nye programvaren er ventelig gjenstand for stålfokus fra folkene i Sitech Norge sin side når Vei og anlegg åpner dørene neste uke.

Til glede for de som er mer opptatt av maskinstyring har de også med seg en simulator på Trimbles nye maskinstyring Earthworks. Inkludert flere nyheter i programvaren og full automatikk.