Bom spesielt for klønete minigraverførere

Her viser Bobcat fram fem nye gravemaskiner i størrelser 2-4 tonn tonn. Minstemann er spesiallaget for klønete førere: Bomsylinderen står beskyttet inne i bommen.

PARIS: – Ja, bomsylinderen er beskyttet inne i bommen. Dette er en patentert løsning, og første gang vi gjør noe sånt på en gravemaskin. Vi mener det er spesielt godt egnet for utleiemarkedet, for å beskytte sylinderen mot at ukyndige førere skader den med skuffen. Kan hende vi gjør noe lignende på større maskiner senere.

Bobcat R-serie minigravere

Det sier Pavel Svoboda, kommunikasjonssjef i Bobcats virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika.

Annonse

Maskinen han peker på er en Bobcat E26. Den er minstemann og «entry-level-maskin» i en ny R-serie små gravemaskiner fra Bobcat:

  • E26
  • E27
  • E27 Z
  • E34
  • E35 Z

Nyhetene er en hovedattraksjon på Bobcats stand på Intermat-messen som går av stabelen i Paris denne uken.

Bobcat E26

Bobcat E26 – leveres også med lukket hytte.

Mens E26 byr på en særskilt sikring mot førere som kan tenkes å dra skuffa inn i bomsylinderen, så er E27-modellene spesielt rettet mot de som trekker gravemaskinen på henger med en pickup eller SUV. Her er nemlig vekten optimalisert for transport innenfor 3,5-tonnsgrensen.

Som en tretonner

Bobcat E27

Hengergraveren Bobcat E27. Her i konvensjonell versjon. Det finnes også en Z-versjon med kortere hekk.

– E27 veier 2,6 tonn med hytte og standard motvekt. Med ekstra motvekt øker vekten til 2,75 tonn. Men da er det også en maskin med stabilitet og krefter som en tre tonns maskin, sier Miroslav Konas.

Han er produktsjef for små gravemaskiner i Bobcat.

Hva Z-en i navnet på 27 og 35 står for? Zero. Nærmere bestemt zero tail. Der er det altså ingen rumpe som stikker utenfor beltene, uansett hvordan du vrir og vender på maskinen.