To-tonns kineser til Norge

Når den lille gravemaskinen Nante NT18 DR nå slippes på markedet, er det med flere norske tilpasninger fra den kinesiske produsenten.

Storesøster

Kinesiske Jianxi Nante Construction Machinery Co. Ltd. har, ifølge den norske importøren Wee.no, hatt stor suksess med sin minigraver NT10, som ble lansert på det norske markedet i 2017. Nå følger den importøren opp med storesøsteren Nante NT18 DR, som er tilpasset det norske markedet på flere måter.

Maskinen er bl.a. utstyrt med et mer designriktig, oppvarmet styrehus med vindusviskere og sideruter som kan åpnes, (Foto: Wee.no).

Maskinen er bl.a. utstyrt med et mer designriktig, oppvarmet styrehus med vindusviskere og sideruter som kan åpnes, (Foto: Wee.no).

To-tonneren er utstyrt med et mer designriktig, oppvarmet styrehus med vindusviskere og sideruter som kan åpnes, og kommer med forlenget stikke på 1,4 meter, noe som gir en gravedybde på opp til 2,4 meter. Gravemaskinen er utstyrt med en driftsikker 3 cyl. Laidong diesel som yter 19 kW, og leveres med skuffer designet i og for bruk i Skandinavia. I likhet med lillesøsteren er dette en lett håndterbar maskin tilpasset små og mellomstore oppdrag som drenering, gartner- og parkvirksomhet, mudring, såling, landskapsarbeid med mer, skriver Wee.no i en pressemelding.

Annonse

Design og tilleggsutstyr

– Kineserne har forstått at det ikke bare er kvalitet og pris som gjelder i markedet for mindre gravemaskiner i Skandinavia. Her må tilpasninger gjøres, ikke minst på design og tilleggsutstyr, for å vekke en interesse. Med tanke på NT 10 sin popularitet i Norge, er tilpasningen og satsingen på storesøster NT 18 DR et fornuftig valg, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i pressemeldingen.

Wee.no er for øvrig også importør av traktormerket Dong Feng og hjullastergiganten RWX.

Tekniske data Nante NT18 DR

Egenvekt:  1900 Kg
Motor:  19 kW Laidong DIESEL 3syl
Fart:  0-4,5 km/H
Bredde:  1060 mm
Høyde: 2300 mm
Lengde:  3800 mm
Bomlengde:  1804 mm
Armlengde:  930 mm
Graverekkevidde:  3715 mm
Maks gravedybde:  2400 mm
Maks gravehøyde:  3025 mm
Maks lastehøyde:  2220 mm
Maks graveområde:  3610 mm
Pris:  NOK 150 000 + mva (inkl. basisutstyr)
Importør:  Wee.no