Loop Rocks til Norge

Loop Rocks, NCCs online markedsplass hvor brukere selv kan matche tilbud og etterspørsel etter stein- og gravemasser mellom byggeplasser, lanseres nå i Norge.

Loop Rocks er en åpen plattform og app som allerede har mer enn 9.000 brukere i Sverige, Finland og Danmark, ifølge en pressemelding fra NCC.

Anleggsmaskinen har tidligere skrevet om TippNett, og deres web-baserte system som automatisk finner nærmeste (registrerte) anlegg med motsatt massebehov. Nå kommer altså NCC på banen i Norge med et lignende konsept.

Annonse

Og Loop Rocks har stor tro på at deres løsning for håndtering av masser vil slå godt an i det norske markedet.

– Det norske byggemarkedet er preget av høye miljøstandarder, kvalitetsdrevne prosjekter og store investeringer. Dette er et mulighetsvindu som vi bare ikke kan gå glipp av, sier Loop Rocks-sjef Carl Zide i pressemeldingen.

Godkjente masser

I Norge vil Loop Rocks samarbeide med miljøkonsulenter for å sikre lokale miljøprøver og dermed godkjente masser. For en av suksessfaktorene til Loop Rocks er Ifølge pressemeldingen å sikre at alle tilgjengelig masser i appen har riktig dokumentasjon og er korrekt miljømessig testet.

– Loop Rocks skaper en ny sirkulær strøm av gjenbrukte materialer mellom byggeplasser, pukkverk og resirkuleringssteder. Loop Rocks hjelper brukerne å kutte kostnader for materialhåndtering samtidig som miljøpåvirkningen reduseres gjennom lavere CO2-utslipp, mindre transport og økt bruk av gjenbrukte materialer, sier Carl Zide.

Mindre til deponier

Loop Rocks i Norge ble lansert i forbindelse med bransjekonferansen Stein i vei i slutten av februar.

– Med norsk utvidelse blir Loop Rocks en pan-nordisk løsning. De nordiske byggemarkedene har mye felles, og nye digitale løsninger kan hjelpe bedrifter med å tjene nye synergier som ikke tidligere har vært tilgjengelige, sier Zide.

Loop Rocks er en fri og åpen plattform og app som muliggjør mer effektiv håndtering av stein, jord og andre sekundære jord- og steinmaterialer på byggeplasser mellom bedrifter og enkeltpersoner. Ved å flytte materialene direkte mellom byggeplassene bidrar Loop Rocks til at mye av jord- og steinmaterialene ikke blir lagt i deponier, noe som ofte skjer i dag.