Lanserer stillegående LED-lystårn

Atlas Copco lanserer et nytt og meget stillegående dieseldrevet LED-lystårn til bruk i urbane områder og boligområder.

Med støynivåer i drift helt nede på 55 dBA, egner den fornyede versjonen av lystårnet HiLight B5+ seg til forbedret synlighet på byggeplasser nær boligområder eller til belysning på midlertidige arrangementer, ifølge en pressemelding fra produsenten.

– En «game changer»

– Dette er det mest stillegående dieseldrevne lystårnet på markedet i dag og representerer en reell «game changer» når det gjelder støyutlipp, sier Félix Gómez, som er talsperson for Atlas Copco Power and Flow-divisjon. Han fortsetter:

Annonse

– Støyforurensning på offentlige steder er et økende problem, så HiLight B5+ er den perfekte løsning for entreprenører og kommunale myndigheter som ønsker å ta hensyn når de gjennomfører arbeid i boligområder. Den er også en god løsning i forbindelse med utendørsarrangementer hvor arrangørene må sikre at lysutstyret som brukes ikke forstyrrer selve arrangementet eller opplevelsen av det.

Enkelt vedlikehold

HiLight B5+ lystårnet kan dekke hele 5000 kvadratmeter med en gjennomsnittlig lysstyrke på 20 lux, som ifølge produsenten skal gi optimale lysforhold til opptredener.

Under utviklingen av HiLight B5+ ble enkelt vedlikehold og effektiv transport prioritert, heter det i pressemeldingen. På forsiden krever lystårnet bare enkel service etter 600 timers drift, men denne prosedyren er gjort lettere, takket være brede tilgangsdører og en logisk utforming av viktige interne deler.  Flytting mellom jobber er også enklere, fordi lystårnets kompakte format gjør at opptil 22 HiLight B5+ enheter kan transporteres på én 13 meters lastebil.

Lystårnet HiLight B5+ kan dekke hele 5000 kvadratmeter med en gjennomsnittlig lysstyrke på 20 lux. (Foto: Atlas Copco).

Lystårnet HiLight B5+ kan dekke hele 5000 kvadratmeter med en gjennomsnittlig lysstyrke på 20 lux. (Foto: Atlas Copco).

«Smart» mast og dimbare LED-flomlys

HiLight B5+ vil kunne utstyres med en ny innovasjon for lystårn som kalles SmartMast™. «Intelligente» innebygde sensorer som oppdager ugunstige miljøforhold, f.eks. kraftig vind, vil automatisk senke den vertikale masten hvis sikkerheten eller stabiliteten er i fare. Den hjelper også med å varsle sluttbruker om potensielle hindringer eller påvirkninger. Videre hjelper den med stabiliteten når lystårnet installeres, ved å varsle om ujevnheter i underlaget.

Som svar på et populært ønske fra belysningsspesialister, bruker SmartMast dimbare LED-flomlys, som gjør at man kan justere lux og lysforholdene på arbeidsplassen. Dette og fordelene som ble skissert ovenfor, sikrer at utstyret, og enda viktigere, sluttbruker og mennesker som arbeider i nærheten av lystårnet, er beskyttet, skriver Atlas Copco i pressemeldingen.