YIT og Lemminkäinen har fusjonert

YIT og Lemminkäinen har fusjonert for å bli en leder innen nordeuropeisk byutvikling. Selskapene skal operere under navnet YIT.

Betydelig nord-europeisk aktør

YIT er etter fusjonen den 1. februar det største, finske bygg- og anleggsselskapet og en betydelig aktør i bransjen i nord-europeisk sammenheng. Selskapet utvikler og bygger leiligheter, forretningslokaler og hele boligområder. YIT har også spisskompetanse innen krevende infrastrukturprosjekter og asfaltering. Nye YIT hadde en nettoomsetning i 2016 på om lag EUR 3,4 milliarder, og 10 000 ansatte. I Norge er YIT en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider.

Byutvikling

Sammenslåingen av Lemminkäinen og YIT skaper et økonomisk robust selskap med byutvikling som motor for vekst og lønnsomhet. Selskapenes forretningsområder kommer til å utfylle hverandre og gi nye YIT god likevekt, noe som kommer til å redusere følsomheten for konjunkturbetingede svingninger, ifølge en pressemelding fra YIT.

Annonse

– Fusjonen er et strategisk viktig skritt for oss og skaper en plattform for vekst slik at det nye selskapet kan bli et av de ledende innen byutvikling i det nord-europeiske bygg- og anleggsmarkedet, sier Kari Kauniskangas, konsernsjef i YIT Corporations.

Karrieremuligheter

– Jeg er overbevist om at sammenslåingen skaper en aktør som vil oppnå enda bedre kundeopplevelser og økt konkurransedyktighet i kraft av sitt aktive utviklingsarbeid. Fusjonen skaper også nye karrieremuligheter, blant annet gjennom krevende prosjekter som kombinerer infrastruktur, forretningslokaler og boliger, uttaler konsernsjefen.

YIT har virksomhet i 11 land: Finland, Russland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Den tsjekkiske republikk, Slovakia og Polen.