Maskinanlegg med stor Cat-handel

Maskinanlegg AS får et nytt 55 tonns flaggskip i flåten. Brumunddal-bedriften har tegnet seg for en Cat 352 FL XE – og åtte andre Cat gravere til seg selv og søsterbedriften.

BRUMUNDDAL: –Maskinanlegg AS vokser og satser videre. Med full fart inn i 2018 økes også maskinparken, skriver Pon Equipment AS i en pressemelding.

Stor Cat-bestilling

Jonas Strande, John Petter Helset og Claus Kviesgaard

(bilde 2) F.v. Hedmarksselger Jonas Strande i Pon Equipment , John Petter Helset og sjåfør av Claus Kviesgaard bak loddet på den nye 55-tonneren. (Foto: Pon Equipment)

Bakgrunnen for den er naturligvis at Maskinanlegg AS har signert en stor bestilling. Så stor at både kjøper og selger sier seg godt fornøyd.

Annonse

Å investere i en ny, høyteknologisk maskin som XE-versjonen av Cat 352 FL er et viktig strategisk grep fra kjøperens side.

– Vi ønsker å vokse videre i et spennende marked. Denne handelen er et viktig ledd i vår vekststrategi. Ordrebøkene er fulle. Med Cat 352FL XE ser vi framover. Med den kan vi benytte teknologi for å optimalisere produksjonen. Denne maskinen er i stand til å måle produksjonen svært detaljert. Det vil gi oss viktige erfaringer, sier daglig leder John Petter Helset i Maskinanlegg AS.

Lang historie

Pon er litt ekstra glad for fornyet tillit fra en bedrift med så lang historie. Gjennom sine 70 år i markedet har Maskinanlegg AS hatt mange Cat maskiner i stallen. Men det begynner å bli en stund siden sist.

– Det er noen år siden det ble solgt Cat maskiner til Maskinanlegg. Derfor er det svært gledelig at vi nå har klart å selge inn Cat maskiner og Pon sine serviceløsninge sier salgsingeniør Hedmark Jonas Strande i Pon Equipment AS.

Stor handlevogn

Totalt fem maskiner havnet i handlevogna, med ytterligere fire på vent bakpå lageret for leveranse utover sommeren.

Maskinene skal fordeles på Maskinanlegg AS og Enter Drift AS, som begge er en del av konsernet Enter Gruppen. Maskinanlegg AS holder til på Brumunddal. Selskapet startet opp i 1948 under navnet Mentz Jønstad Gravemaskin A/L.

Den gangen med èn ansatt, i dag er de 39. De fleste oppdrag kommer fra anbud. Stort sett har selskapet oppdrag i Oppland og Hedmark, i 2016 med en driftsinntekt på ca 86 mill.

De bestilte maskinene

1 Cat 352F XE 55 tonns beltegraver

1 Cat 336F L 40 tonns beltegraver

3 Cat 326F 29 tonns beltegraver

Senere:

1 opsjon på Cat 336F L 40 tonns beltegraver senere

2 opsjoner på Cat 330F L 32 tonns beltegraver senere

1 opsjon på Cat 326F 29 tonns beltegraver senere