Ny utleie-sjef

Utleiesenteret har ansatt en av bransjens mest erfarne menn som ny avdelingsleder i Oslo; Knut Onstad (52).

Utleiesenterets Oslo-avdeling holder til på Ulven. Den gikk tidligere under navnet Høydespesialisten, et familieeid selskap som ble startet opp av Jens Egil Jensen i 1997 og senere overtatt av sønnen Tommy Jensen. For ett år siden ble selskapet fusjonert med Utleiesenteret i Drammen og Akershus Utleie på Gardermoen. Ifølge en pressemelding fra Utleiesenteret, er det nye konsernet nå den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, med en totalomsetning på 350 millioner kroner og over 80 ansatte.

Nylig ble Knut Onstad ansatt som leder ved Oslo-avdelingen. 52-åringen, som opprinnelig er fra Rælingen, kom fra stillingen som daglig leder ved utleieselskapet Stavdal AS.

Annonse

Og det er ingen nykomling i utleiebransjen som nå har flyttet inn i Oslo-avdelingens nyrenoverte lokaler der det i dag er 13 ansatte. Avdelingen på Ulven omsetter årlig for i overkant av 50 millioner kroner.

Rivende utvikling

–  Karrieren i utleiebransjen startet i seskapet Safelift allerede i 1987, og siden har jeg holdt meg innen dette fagfeltet.  Nå ønsker jeg å være med på den spennende reisen til Utleiesenteret som startet da de tre selskapene ble fusjonert for et år siden, sier 52-åringen som har merket en rivende utvikling innen bransjen i løpet av denne perioden.

– Tidligere skulle jo entreprenør og bedrifter eie alt utstyr selv, men det er en trend som er i ferd med å snu helt om også her i Norge. Også på utstyrssiden har det skjedd veldig mye. Husker fortsatt at jeg var veldig stolt når vi kunne tilby en 26-meter høy lift. I dag har vi 57-meter høye lifter som i tillegg er bilmonterte, sier Onstad som ser for seg en økning i både bemanning og omsetning i årene som kommer.

Kjenner bransjen

– Jeg tror vi vil nyte veldig godt av synergieffekten rundt sammenslåingen, i tillegg til at markedet totalt sett vil øke. I tillegg vil overgangen til det grønne skiftet, med nye løsninger og ny teknologi, gjøre at mange vil finne det tryggere å leie i stedet for å kjøpe, påpeker den ny avdelingslederen i Utleiesenteret Oslo.

Konsernsjef i Utleiesenteret, Lasse Kjøsgerud, er veldig fornøyd med å få Knut Onstad med på laget.

– Knut er en av de som kjenner utleiebransjen best i Norge. Han er en stødig og dyktig kar som Utleiesenteret vil få mye glede av i tiden som kommer, sier Kjøsterud.